Björnbärsmjukglass

30 minuter
226 kcal

På mindre än en halvtimme svänger du ihop en läcker björnbärsglass att sätta i frysen. Sedan har du god och nyttig glass på lager, och slipper gå till kiosken och köpa en kaloribomb när suget sätter in.

Björnbärsmjukglass med banan i kokosnötter

Björnbärsmjukglass

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 4 frysta bananer, nästan övermogna (fryses utan skal)
  • 90 g björnbär, frysta
  • 1 krm vaniljpulver
  • Ev 1 kokosnöt

Topping:

  • Björnbär
  • Ev ätliga blommor

Så gör du

  • Ta ut bananerna ur frysen 20 minuter innan du ska göra glassen.
  • Skiva bananerna och mixa med björnbär och vaniljpulver. Mixa tills du har en krämig glass utan klumpar, det tar vanligen ett par minuter.
  • Smaka av glassen och tillsätt eventuellt sötningsmedel. Det borde dock inte vara nödvändigt om du har använt mogna bananer.
  • Lägg upp glassen i varsin halv kokosnöt eller två skålar. Servera med björnbär och dekorera med ätliga blommor, om du har.

Så delar du lättast en kokosnöt till fina skålar: Ta en hammare och knacka runt om kokosnöten där du vill att den delar på sig. Du kommer långsamt att se hur skalet spricker upp. Fortsätt hamra tills du har två halvor.