Björnbärsmjukglass

30 minuter
226 kcal

På mindre än en halvtimme svänger du ihop en läcker björnbärsglass att sätta i frysen. Sedan har du god och nyttig glass på lager, och slipper gå till kiosken och köpa en kaloribomb när suget sätter in.

Björnbärsmjukglass med banan i kokosnötter

Björnbärsmjukglass

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 4 frysta bananer, nästan övermogna (fryses utan skal)
  • 90 g björnbär, frysta
  • 1 krm vaniljpulver
  • Ev 1 kokosnöt

Topping:

  • Björnbär
  • Ev ätliga blommor

Så gör du

  • Ta ut bananerna ur frysen 20 minuter innan du ska göra glassen.
  • Skiva bananerna och mixa med björnbär och vaniljpulver. Mixa tills du har en krämig glass utan klumpar, det tar vanligen ett par minuter.
  • Smaka av glassen och tillsätt eventuellt sötningsmedel. Det borde dock inte vara nödvändigt om du har använt mogna bananer.
  • Lägg upp glassen i varsin halv kokosnöt eller två skålar. Servera med björnbär och dekorera med ätliga blommor, om du har.

Så delar du lättast en kokosnöt till fina skålar: Ta en hammare och knacka runt om kokosnöten där du vill att den delar på sig. Du kommer långsamt att se hur skalet spricker upp. Fortsätt hamra tills du har två halvor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background