Alkoholfri glögg

25 minuter
199 kcal

Julen bjuder ofta på massor av alkohol, inklusive glögg. Men man kan med fördel dricka glögg även utan alkohol. Testa det här goda alternativet till klassisk glögg, där vinet är utbytt mot äppelmust.

Alkoholfri glögg

KRYDDIG TOPPING – precis som i den klassiska glöggen ska det vara massa julig och god topping i den här glöggen.

© wichmann+bendtsen

Alkoholfri glögg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 glas

  • 6¼ g ingefära
  • ¼ citron
  • ¼ apelsin
  • ½ l äppelmust
  • stjärnanisar
  • 1 kardemummakapslar
  • nejlikor
  • kanelstänger
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ dl rörsocker

Topping

  • ¼ äpple
  • ¼ granatäpple
  • ¼ dl mandlar
  • ¼ dl torkade tranbär

Så här gör du alkoholfri glögg

  • Skär ingefära, citron och apelsin i tunna skivor.
  • Lägg alla ingredienser, utom toppingen, i en kastrull och koka upp.
  • Skruva ner värmen och låt sjuda i 15 minuter, medan du gör klart toppingen.
  • Skär äpplet i tunna skivor, ta ur kärnorna från granatäpplet och hacka mandlar och tranbär.
  • Servera glöggen varm med toppingen.

TIPS! Önskar du en alkoholhaltig glögg kan du byta ut äppelmusten mot vitt vin.