Alkoholfri glögg

25 minuter
199 kcal

Julen bjuder ofta på massor av alkohol, inklusive glögg. Men man kan med fördel dricka glögg även utan alkohol. Testa det här goda alternativet till klassisk glögg, där vinet är utbytt mot äppelmust.

Alkoholfri glögg

KRYDDIG TOPPING – precis som i den klassiska glöggen ska det vara massa julig och god topping i den här glöggen.

© wichmann+bendtsen

Alkoholfri glögg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 glas

  • 6¼ g ingefära
  • ¼ citron
  • ¼ apelsin
  • ½ l äppelmust
  • stjärnanisar
  • 1 kardemummakapslar
  • nejlikor
  • kanelstänger
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ dl rörsocker

Topping

  • ¼ äpple
  • ¼ granatäpple
  • ¼ dl mandlar
  • ¼ dl torkade tranbär

Så här gör du alkoholfri glögg

  • Skär ingefära, citron och apelsin i tunna skivor.

  • Lägg alla ingredienser, utom toppingen, i en kastrull och koka upp.

  • Skruva ner värmen och låt sjuda i 15 minuter, medan du gör klart toppingen.

  • Skär äpplet i tunna skivor, ta ur kärnorna från granatäpplet och hacka mandlar och tranbär.

  • Servera glöggen varm med toppingen.

TIPS! Önskar du en alkoholhaltig glögg kan du byta ut äppelmusten mot vitt vin.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background