Alkoholfri glögg
8 glas
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 25 minuter
INGREDIENSER
25 g ingefära
1 citron
1 apelsin
2 l äppelmust
5 stjärnanisar
4 kardemummakapslar
10 nejlikor
5 kanelstänger
½ tsk vaniljpulver
½ dl rörsocker
Topping
1 äpple
½ granatäpple
1 dl mandlar
½ dl torkade tranbär
Så här gör du alkoholfri glögg
Skär ingefära, citron och apelsin i tunna skivor.
Lägg alla ingredienser, utom toppingen, i en kastrull och koka upp.
Skruva ner värmen och låt sjuda i 15 minuter, medan du gör klart toppingen.
Skär äpplet i tunna skivor, ta ur kärnorna från granatäpplet och hacka mandlar och tranbär.
Servera glöggen varm med toppingen.
TIPS! Önskar du en alkoholhaltig glögg kan du byta ut äppelmusten mot vitt vin.
Näringsinnehåll i alkoholfri glögg per glas:
Energi: 199 kcal
Protein: 2 g
Fett: 3 g
Kolhydrat: 41 g
Kostfiber: 2 g