Alkoholfri glögg
Kryddig topping –

precis som i den klassiska glöggen ska det vara massa julig och god topping i den här glöggen.

© wichmann+bendtsen

Alkoholfri glögg

Julen bjuder ofta på massor av alkohol, inklusive glögg. Men man kan med fördel dricka glögg även utan alkohol. Testa det här goda alternativet till klassisk glögg, där vinet är utbytt mot äppelmust.

30 oktober 2020 av Signe Moesby Leth

Alkoholfri glögg

8 glas

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

25 g ingefära

1 citron

1 apelsin

2 l äppelmust

5 stjärnanisar

4 kardemummakapslar

10 nejlikor

5 kanelstänger

½ tsk vaniljpulver

½ dl rörsocker

Topping

1 äpple

½ granatäpple

1 dl mandlar

½ dl torkade tranbär

Så här gör du alkoholfri glögg

  • Skär ingefära, citron och apelsin i tunna skivor. 

  • Lägg alla ingredienser, utom toppingen, i en kastrull och koka upp. 

  • Skruva ner värmen och låt sjuda i 15 minuter, medan du gör klart toppingen. 

  • Skär äpplet i tunna skivor, ta ur kärnorna från granatäpplet och hacka mandlar och tranbär. 

  • Servera glöggen varm med toppingen.

TIPS! Önskar du en alkoholhaltig glögg kan du byta ut äppelmusten mot vitt vin.

Näringsinnehåll i alkoholfri glögg per glas:

Energi: 199 kcal

Protein: 2 g

Fett: 3 g

Kolhydrat: 41 g

Kostfiber: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar