Skålar i rödvin.
© iStock

Så håller du dig alkoholfri i januari

Det behöver faktiskt inte vara svårt att ha en alkoholfri månad.

2 januari 2017 av Anna Sjøstrøm

Ibland kan vi alla må bra av att undvika alkohol under en period, då kroppen får lov att vila från starka drycker. Men även om det låter enkelt så är det inte alltid så lätt. Därför har vi satt ihop en lista för att hjälpa dig med de största utmaningarna när du vill ha en vit månad.

1. Förvänta dig att du måste stå emot press från familj och vänner

Överraskande nog är irriterande frågor från vänner och familj en av de största utmaningarna med att undvika alkohol. Men kom ihåg att de egentligen bara är lite avundsjuka på ditt beslut.

2. Förbered dina argument

När frågorna kommer ska du ha svaret klart. Betona att det är DITT beslut – alltså att du har funderat över vad din kropp mår bäst av, och att andra får avgöra vad som är bäst för dem. 

3. Påminn dig själv om ditt mål

När drinkarna eller den kalla ölen känns som mest frestande, påminn då dig själv om varför du har tagit det här beslutet. Kom också ihåg att det inte är ett beslut för resten av livet. Du klarar det! 

4. Sök stöd hos likasinnade

Du har säkert vänner som gärna backar upp ditt beslut. Ta hjälp av dem före, under och efter, så du inte känner dig ensam om din vita period. 

5. Insistera på att köpa din egen dricka

Är du på fest där dina vänner turas om att köpa dricka till varandra, insistera då på att köpa din egen dricka. Då slipper du säga till dem att du bara vill ha cola varje ny runda.

I FORM tipsar:

Boosta din hälsa med ett aktivitetsarmband

Vill du gärna vara sundare och ha mer energi 2019? Då är ett aktivitetsarmband rätt väg att gå. Se här varför ett aktivitetsarmband med stegräknare och sömnmätare kan bli en av de bästa investeringar du någonsin har gjort i din hälsa.

Ett aktivitetsarmband som detta från Active Fit kan verkligen boosta din hälsa – bland annat för att du blir supermotiverad till att röra på dig mer och göra något för din sömn.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. Enligt amerikanska studier kan en stegräknare få människor att gå hela 1,5 km mer varje dag! Med sidoeffekten att både deras blodtryck och vikt minskade markant.

Få ett aktivitetsarmband med stegräknare och sömnanalys till extrapris!

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband, som både räknar steg och mäter din sömn och puls, till specialpris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet Active Fit Tracker kan allt det du behöver om du vill vara sundare och mer aktiv 2019:
  • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen.
  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med lätt och djup sömn.
  • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
  • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
  • Vanlig klocka – med alarmfunktion, i enkel och feminin design och bekväm att ha på sig.
  • Enkel app – få en överblick över aktiviteter, sömn och puls i appen – dag för dag, vecka för vecka och månad för månad.

Active Fit Trackern har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar 935 kronor!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg.

VIDEO: Se din nya Active Fit Tracker i funktion:

Active Fit Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Så får du snabbt en överblick och en komplett dagbok över din hälsa.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar