Så håller du dig alkoholfri i januari

Det behöver faktiskt inte vara svårt att ha en alkoholfri månad.

Skålar i rödvin.

Ibland kan vi alla må bra av att undvika alkohol under en period, då kroppen får lov att vila från starka drycker. Men även om det låter enkelt så är det inte alltid så lätt. Därför har vi satt ihop en lista för att hjälpa dig med de största utmaningarna när du vill ha en vit månad.

  1. Förvänta dig att du måste stå emot press från familj och vänner

Överraskande nog är irriterande frågor från vänner och familj en av de största utmaningarna med att undvika alkohol. Men kom ihåg att de egentligen bara är lite avundsjuka på ditt beslut.

2. Förbered dina argument

När frågorna kommer ska du ha svaret klart. Betona att det är DITT beslut – alltså att du har funderat över vad din kropp mår bäst av, och att andra får avgöra vad som är bäst för dem.

3. Påminn dig själv om ditt mål

När drinkarna eller den kalla ölen känns som mest frestande, påminn då dig själv om varför du har tagit det här beslutet. Kom också ihåg att det inte är ett beslut för resten av livet. Du klarar det!

4. Sök stöd hos likasinnade

Du har säkert vänner som gärna backar upp ditt beslut. Ta hjälp av dem före, under och efter, så du inte känner dig ensam om din vita period.

5. Insistera på att köpa din egen dricka

Är du på fest där dina vänner turas om att köpa dricka till varandra, insistera då på att köpa din egen dricka. Då slipper du säga till dem att du bara vill ha cola varje ny runda.