Recept med chiafrön: Chiabullar med morot och bovetekärnor

Baka saftiga bullar med chiafrön och sunda kärnor - passar perfekt som tillbehör!

30 september 2013 av I FORM-redaktionen

Chiabullar med morot och bovetekärnor

10 stycken

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

2 dl chiafrön

4 dl vatten

50 g jäst

1 tsk havssalt

En knivsudd stevia

1 stor morot

1 dl krossade bovetekärnor

2 ägg

3 dl fullkornsrismjöl

Så bakar du chiabullar

  • Lägg alla chiafrön i blöt i 2 dl vatten i minst 10 minuter.
  • Rör ut jästen i 2 dl ljummet vatten och tillsätt salt, stevia samt ägg och rör ihop allt.
  • Riv moroten fint, blanda den med jästblandningen, tillsätt därefter uppblötta chiafrön och rör runt ordentligt.
  • Lägg nu i de krossade bovetekärnorna i blandningen och rör i fullkornsrismjölet lite i taget.
  • Forma 10 bullar och baka dem i 175 grader i 20–25 minuter.
  • När de är gyllene och spröda i botten är de färdiga.

näringsinnehåll per person

Energi: 133,2 kcal

Protein: 5,2 g

Fett: 4,9 g

Kolhydrat: 15,5 g

Kostfiber: 4,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar