Recept med chiafrön: Chiabullar med morot och bovetekärnor

40 minuter
133,2 kcal

Baka saftiga bullar med chiafrön och sunda kärnor - passar perfekt som tillbehör!

Chiabullar med morot och bovetekärnor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • ½ dl chiafrön
  • ¾ dl vatten
  • 10 g jäst
  • ¼ tsk havssalt
  • En knivsudd stevia
  • ¼ stor morot
  • ¼ dl krossade bovetekärnor
  • ½ ägg
  • ½ dl fullkornsrismjöl

Så bakar du chiabullar

  • Lägg alla chiafrön i blöt i 2 dl vatten i minst 10 minuter.
  • Rör ut jästen i 2 dl ljummet vatten och tillsätt salt, stevia samt ägg och rör ihop allt.
  • Riv moroten fint, blanda den med jästblandningen, tillsätt därefter uppblötta chiafrön och rör runt ordentligt.
  • Lägg nu i de krossade bovetekärnorna i blandningen och rör i fullkornsrismjölet lite i taget.
  • Forma 10 bullar och baka dem i 175 grader i 20–25 minuter.
  • När de är gyllene och spröda i botten är de färdiga.