Recept med chiafrön: Chiabullar med morot och bovetekärnor

Baka saftiga bullar med chiafrön och sunda kärnor - passar perfekt som tillbehör!

30 september 2013 av I FORM

10 stycken
2 dl chiafrön
4 dl vatten
50 g jäst
1 tsk havssalt
En knivsudd stevia
1 stor morot
1 dl krossade bovetekärnor
2 ägg
3 dl fullkornsrismjöl


Chiafrön - Läs allt om de små hälsobomberna här >


Så bakar du med chiafrön

  • Lägg alla chiafrön i blöt i 2 dl vatten i minst 10 minuter.
  • Rör ut jästen i 2 dl ljummet vatten och tillsätt salt, stevia samt ägg och rör ihop allt.
  • Riv moroten fint, blanda den med jästblandningen, tillsätt därefter uppblötta chiafrön och rör runt ordentligt.
  • Lägg nu i de krossade bovetekärnorna i blandningen och rör i fullkornsrismjölet lite i taget.
  • Forma 10 bullar och baka dem i 175 grader i 20–25 minuter.
  • När de är gyllene och spröda i botten är de färdiga.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar