Bli sund med härliga hallon

Hallon är otroligt nyttiga. De vackra röda bären är späckade med fibrer som gör dig mätt och magen glad.

Dessutom innehåller hallon massor av sunda antioxidanter som både skyddar mot cancer och stärker immunförsvaret. Det finns alltså goda skäl att blanda i dem i vardagskosten, både morgon, middag och kväll. Här får du fem nya och superenkla sätt att äta dina hallon på. Smaklig måltid!

Hallon - nyttiga fiberbomber

Hallon är en av naturens stora hälsobomber som verkligen boostar din kropp.

Det stora trumfkortet är hallonens innehåll av antocyaniner, mikroskopiska växtämnen som ger hallonen en topplacering bland de mest immunförsvarsstärkande livsmedlen som finns.

Immunförsvaret stärks ännu mer av hallonens höga innehåll av C-vitamin, bara 250 gram täcker dagsbehovet.

Hallon gör dig också mätt, vilket bland annat beror på bärens kolhydratinnehåll. De upptas för hållandevis långsamt och säkrar dig lång mättnadskänsla. Mättnaden för stärks dessutom av det höga fiberinnehållet. Det fyller i magen samtidigt som det gör att matsmältningen fungerar väl.

Hallon hör faktiskt till de allra mest fiberrika bären och frukterna och av den anledningen täcker så lite som 100 gram av bären cirka en femtedel av ditt dagliga fiberbehov.

Avsaknaden av fett och proteiner håller kaloriinnehållet på en ganska låg nivå, så du kan du med gott samvete äta hallon, även om du tänker på din vikt.

Läs mer här