Amerikansk kycklingsallad med ranchdressing

20 minuter
487 kcal

Somrig, sund och färgstark. Denna sallad är både läcker och smidig, och du gör den på bara 20 minuter. Servera den en sommarkväll med en skiva rostat rågbröd till.

Kycklingsallad med ranchdressing

Kycklingsallad med ranchdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g kycklingfilé
  • Havssalt
  • 1 stor rödlök
  • 100 g sallad, t ex hjärtsallad, roman och radicchio
  • 300 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 2 nävar vattenkrasse
  • 4 msk ranchdressing

Ranchdressing:

  • 5 dl lättmjölk
  • 6 msk kvarg
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 nävar blandade örtkryddor, t ex dragon, dill,´persilja och gräslök
  • Vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • Stark chilisås, t ex Tabasco

Tillbehör:

  • 3 skivor fullkornsrågbröd, totalt 150 g

Så lagar du amerikansk kycklingsallad

  • Ta först bort senan och koka sedan kycklingfiléerna möra i lättsaltat vatten i 10 min.
  • Skär rödlöken i ringar och kycklingen i strimlor.
  • Vispa ihop mjölk, kvarg, majonnäs och dijonsenap till en jämn dressing. Lägg i finhackade örtkryddor och smaksätt med pressad vitlök, salt, peppar och chilisås.
  • Lägg upp salladen med kyckling, tomater, lök och vattenkrasse på två tallrikar och 2 msk dressing till varje.
  • Servera en och en halv skiva rågbröd till varje portion.

TIPS! Istället för kyckling kan du också koka kalkonfilé och använda resten som pålägg, t ex till lunch.