Kycklingsallad med mangodressing

20 minuter
374 kcal

En god och fräsch sallad som är perfekt både till lunch och middag.

Grön sallad på tallrik.

Kycklingsallad med mangodressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfiléer
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 150 g blandade sallader
  • 100 g mango

  • 1 näve vattenkrasse
  • 1 liten näve basilika

Mangodressing

  • ½ mango
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • ½ msk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Tillbehör

  • 2 skiva fullkornsbröd, ca 60 g per styck.

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär kycklingfiléerna i tärningar, stek dem i olivolja och krydda med salt och peppar.

  • Skölj och slunga salladerna torra och skär 100 g mango i tärningar.

  • Gör dressingen genom att mixa fruktköttet från den halva mangon med övriga ingredienser.

  • Lägg upp salladsbladen, vattenkrasse och basilika med kyckling och mangotärningar på en tallrik.

  • Droppa 1 msk dressing över varje portion. Servera bröd till.