Grön sallad på tallrik.
© wichmann+bendtsen

Kycklingsallad med mangodressing

En god och fräsch sallad som är perfekt både till lunch och middag.

Kycklingsallad med mangodressing

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

200 g kycklingfiléer

2 tsk extra jungfruolja

Havssalt

Svartpeppar

150 g blandade sallader

100 g mango


1 näve vattenkrasse

1 liten näve basilika

Mangodressing

½ mango

¼ dl vitvinsvinäger

½ dl kallpressad rapsolja

½ msk akaciahonung

Havssalt

Svartpeppar

Tillbehör

2 skiva fullkornsbröd, ca 60 g per styck.

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär kycklingfiléerna i tärningar, stek dem i olivolja och krydda med salt och peppar.

  • Skölj och slunga salladerna torra och skär 100 g mango i tärningar.
  • Gör dressingen genom att mixa fruktköttet från den halva mangon med övriga ingredienser.
  • Lägg upp salladsbladen, vattenkrasse och basilika med kyckling och mangotärningar på en tallrik.
  • Droppa 1 msk dressing över varje portion. Servera bröd till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 374 kcal

Protein: 24,6 g

Fett: 12,3 g

Kolhydrat: 44,4 g

Kostfiber: 6,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar