Brunsås

20 minuter
56 kcal

Hur gör man brunsås? En fettsnål och kalorisnål version av den älskade klassikern, från oss till dig.

Brunsås

BRUNSÅS – Den bruna såsen passar perfekt till köttfärsbiffar, stekt fläsk, köttbullar, korv eller julaftonsmiddag.

© wichmann+bendtsen

Brunsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl vatten
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ msk balsamico
  • ½ köttbuljongtärning
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 droppar koloroit-soja för färgen

Så här gör du

  • Häll vattnet i en kastrull och vispa i vetemjöl, lite i taget.
  • Koka upp under omrörning, tillsätt övriga ingredienser och vispa ordentligt.
  • Smaka av såsen och låt sjuda i 5 min vid låg värme.

TIPS

  • Om såsen är för tunn kan du tjockna den med lite majsstärkelse.
  • Om du vill ha mer smak kan du tillsätta en skvätt sojasås eller Worcestershire-sås i såsen.