Nyttig mat Brunsås Brunsås 20 minuter 56 kcal Hur gör man brunsås? En fettsnål och kalorisnål version av den älskade klassikern, från oss till dig. Av Signe Moesby Leth 3 december 2025 BRUNSÅS – Den bruna såsen passar perfekt till köttfärsbiffar, stekt fläsk, köttbullar, korv eller julaftonsmiddag. © wichmann+bendtsen Brunsås Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 dl vatten 1 msk mjöl 1 dl mjölk ½ msk balsamico ½ köttbuljongtärning Havssalt Svartpeppar, nymalen 1 droppar koloroit-soja för färgen Så här gör du Häll vattnet i en kastrull och vispa i vetemjöl, lite i taget. Koka upp under omrörning, tillsätt övriga ingredienser och vispa ordentligt. Smaka av såsen och låt sjuda i 5 min vid låg värme. TIPS Om såsen är för tunn kan du tjockna den med lite majsstärkelse. Om du vill ha mer smak kan du tillsätta en skvätt sojasås eller Worcestershire-sås i såsen. Mjölk