Bechamelsås

10 minuter
98 kcal

Bechamelsås passar utmärkt till hemlagad lasagne, pasta, moussaka, som bas för persiljesås eller istället för grädde i potatismos.

Bechamelsås

BECHAMELSÅS – nu är den serverad!

© wichmann+bendtsen

Bechamelsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 dl lättmjölk
  • 1½ msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • Lite finriven muskotnöt
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka upp mjölk i en kastrull.
  • Vispa ihop majsstärkelse med vatten och tillsätt mjölken lite i tagit under kraftig omrörning.
  • Låt såsen koka ett par min medan du vispar.
  • Ta kastrullen från värmen och smaka av såsen med muskot, salt och peppar.

Vad är skillnaden mellan Mornaysås och béchamelsås?

Man kan säga att Mornaysås är en variant av béchamelsås. Om man tillsätter ost, t ex parmesan, i vår béchamelsås får man Mornaysås. Man kan också köpa färdig béchamelsås i mataffären.