Nio olika massageformer

Är du sugen på massage men tycker att det är svårt att välja i utbudet? Här får du lära dig mer om nio olika typer - och vad de fokuserar på.

Det här gör massage för dig:

Mjukar upp musklerna

Musklerna utgör cirka 40 procent av kroppens vikt. När musklerna arbetar avger de avfallsämnen i form av mjölksyra, koldioxid och urinämnen. De här avfallsämnena leds naturligt bort från musklerna av blodomloppet och lymfsystemet. Men om för stor mängd avfallsämnen ansamlas, som det gör när vi timma efter timma sitter spända framför datorn eller tränar lite för hårt, blir musklerna trötta, stela och ömma. Massage lossar och mjukar upp och hjälper bort de anhopade avfallsämnena.

Rensar ut avfallsämnen

En erkänd engelsk läkare jämförde för över 100 år sedan massage med ett kloaksystem. Ett bra kloaksystem håller ditt hus rent och hygieniskt och leder ut avfallet. En bra massage gör samma sak med din kropp: Håller den ren och sund och leder ut avfallet. Massage förbättrar blodcirkulationen som transporterar näringsämnen och syre ut till kroppens celler. Samtidigt leds avfallsämnen bort från cellerna med blodet. Massage sätter också fart på lymfsystemet, som spelar en avgörande roll vid kroppens utrensning av avfallsämnen.

Ger huden lyster

Massage förbättrar blodcirkulationen och därmed även blodförsörjningen till hudens celler. Det innebär bland annat att näringen till hudcellerna förbättras. Därför har massage också en god inverkan på huden - det får huden att se sundare och friskare ut, huden får mer lyster och färg och så blir den faktiskt också smidigare på lång sikt.

Påverkar nervsystemet positivt

Massage har också en positiv inverkan på kroppens nervsystem. Det är därför massage har en lugnande, avstressande och stimulerande effekt.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background