5 vanor du behöver bli kvitt för att bli lyckligare

Drömmer du om en lyckligare tillvaro? Börja då med att syna dig själv. Det är garanterat flera saker du kan ta bort från ditt liv redan nu, för att komma närmare lyckan.

Glad kvinna ligger i sängen.

Börja varje morgon med att tänka på tre roliga saker som du ser fram emot under dagen. Då är du automatiskt inställd på att det ska bli en toppendag.

© iStock

Slutar du med vissa vanor kan du snabbt vänja dig vid ett gladare sätt att tänka, och dessutom är det gratis. Läs här vilka vanor du gör klokt i att sortera bort ur ditt liv.

1. Sluta med negativa tankar

Bestäm dig för att känna glädje och försök att se varje situation från den positiva sidan. Prova också att fokusera på de saker du är tacksam för, så du vänjer dig vid att se livet från den ljusa sidan.

2. Släpp det dåliga samvetet

Dåligt samvete beror antingen på att du har orealistiska förväntningar på dig själv, eller för att du inte är beredd när tröttheten eller sötsuget gör sig gällande. En lösning kan därför vara att anpassa dina förväntningar efter dina förutsättningar och den tid du har till förfogande.

3. Låt bli snabbmaten

Fyller du magen med snabba kolhydrater, onödiga fettkalorier och socker, får det konsekvenser för ditt humör. Tanka istället upp med naturlig mat som fet fisk, yoghurt, grönsaker och fullkorn.

4. Jämför dig inte med andra

Vi människor speglar oss konstant i andra för att kunna värdera oss själva, men det är inget som ger ro i sinnet. Tvärtom. Rikta istället in dina tankar på dina positiva sidor, och kom ihåg att alla människor har olika förutsättningar i livet.

5. Bryt dig ut från din bekvämlighetszon

Är du inte nöjd med ditt liv så ändra på det. Kanske ska du börja med en ny hobby, boka resan du alltid har drömt om, eller kanske är det på tiden att du byter jobb. Var modig och kom ihåg att det är du som är bossen i ditt liv.

Källa: mamamia.com.au