Så får du orgasm i sömnen

Det är inte bara män som har sexuella (våta) drömmar. Många kvinnor blir upphetsade när de sover och faktiskt har 37 procent av kvinnor mitt i livet fått orgasm i sömnen.

Kvinna ligger i sängen, orgasm.

Du kan mycket väl få orgasm utan fysisk beröring, bland annat har dina egna tankar stort inflytande.

© iStock

Snuskiga drömmar och orgasm i sömnen

Alla drömmer! Och sexuella drömmar är inte ovanligare än andra, men de åtföljs även av sexuella lustkänslor.

Precis som män kan få nattliga utlösningar kan även kvinnor få orgasm medan de sover. Det kan bero på att man har haft en sexdröm, men det behöver inte vara därför.

När vi sover cirkulerar blodet för att hålla kroppen varm på natten, och därför fylls könsorganen regelbundet med blod under sömnen. Hos kvinnor betyder det att klitoris sväller och därmed registrerar hjärnan att det finns mer blod här, och det kan leda till sexuell upphetsning och i vissa fall orgasm.

Forskning har dessutom visat att det är större aktivitet i våra hjärnor när vi tänker på stimulering av en viss kroppsdel än när vi faktisk rör vid den. Med andra ord kan dina nattliga fantasier ha stor betydelse för om du får orgasm i sömnen.

Får du för mycket eller för lite sömn? Kolla här hur mycket sömn just DU behöver

37 procent av kvinnor mitt i livet har fått orgasm medan de sov. För de som upplever det oftast, händer det tre–fyra gånger om året.

Har du också vaknat upp ur en erotisk dröm och känt dig sexuellt upphetsad? Om du missade orgasmen i sömnen kan du själv slutföra det hela. Läs här om hur du onanerar och varför onani är så viktigt för dig.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background