Kvinna onanerar.
© iStock

Så ofta bör du onanera

Att onanera är viktigt för hälsa! Visste du att onani kan ge dig mängder av hälsoeffekter? Kolla bara in de här 7 sakerna!

6 mars 2017 av Anja Bruneskjold

Onani kan verkar betydelselöst – speciellt om du lever i ett parförhållande. Men det betyder faktiskt mer än du tror. Speciellt som kvinna påverkar det hälsan om du onanerar. Men det är viktigt att du uppnår orgasm för att du ska få alla hälsofördelar.

1. Studier visar att kvinnor som onanerar minst en gång i veckan har en mycket sundare och mer regelbunden menscykel jämfört med kvinnor som inte onanerar alls eller väldigt sällan.

2. Onani stimulerar både ditt humör och din aptit positivt, så att kroppen fungerar som den ska. Det är helt enkelt orgasmen som boostar hjärnan och producerar de rätta hormonerna som kroppen mår bra av.

3. Orgasm och onani fungerar som en slags naturlig detoxkur, som hjälper kroppen att rensa ut. Bland annat får du bättre matsmältning och kroppen gör sig naturligt av med giftämnen, som den inte behöver.

4. Som kvinna blir din produktion av östrogen som den ska vara, och ditt underliv mår också bra eftersom du får rätt pH-värde i slidan.

5. Onani håller ditt immunförsvar i schack, så du lättare undviker diverse sjukdomar som förkylning och influensa. Regelbundna orgasmer kan till och med förebygga infektioner, så du har 20 procent mindre risk att bli sjuk.

6. Undersökningar visar att onani eller sex minst tre gånger i veckan får dig att se 10 år yngre ut.

7. Flera studier visar att orgasmer och sex generellt motverkar huvudvärk och smärta i allmänhet.

Ha det så trevligt!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar