Testa dig själv: Lider du av impostor syndrome?

Åh nej, nu upptäcker de att jag inte kan någonting! Känner du igen den känslan så är du långt ifrån ensam. Det är väldigt många som har upplevt impostor syndrome någon gång i livet, och med vårt test kan du ta reda på om du själv dras med bluff-känslor.

BLUFFTEST – Impostor syndrome kan visa sig på flera sätt, och med vårt test får du snabbt svar på om du själv upplever den utbredda fenomenet.

© iStock

"HJÄLP! När upptäcker de att jag inte kan någonting?"

Det låter kanske märkligt, att duktiga och framgångsrika kvinnor går runt och känner att de har fuskat sig till beröm och karriär. Men bluff-fenomenet – eller impostor syndrome – är så vanligt att de flesta av oss upplever det vid någon tidpunkt i livet.

Det är ingen oficiellt erkänd diagnos, men det har faktiskt ändå forskats en hel del i ämnet. Den mest direkta och kända svens- ka översättningen är bluffsyndromet – alltså en känsla av att du är rädd att bli avslöjad som en slags intellektuell bedragare och att andra upptäcker att du inte är tillräckligt bra på det du gör. En känsla som många av oss säkerligen kan nicka igenkännande till i högre eller lägre grad.

Gör testet här och ta reda på om du visar tecken på bluff-fenomenet.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background