Skapa starka vänskapsband genom att ringa en vän

Kommer du ihåg tiden i tonårsrummet där du alltid pratade med din kompisar i telefon? Det hade något, för ett gammaldags telefonsamtal är fullt av fördelar för vänskapsbanden.

Kvinna som pratar i telefon.

TELEFONSNACK - Det är så mycket att bolla stort och smått med din kompis, och ni stärker samtidigt er vänskap genom att prata i telefon.

© iStock

Trots att de flesta samtal idag är ersatta av sms och mejl finns det fortfarande flera anledningar att ringa en kompis då och då. I telefonen blir kommunikationen mer detaljerad och nyanserad och ni känner av stämningarna hos varandra. Låter hen ledsen, trött eller glad? Är det kaos i bakgrunden eller tystnad? Allt det kan du – och din vän – prata om och därmed skapa ett djupare samtal. Samtidigt visar samtalet i sig att ni prioriterar varandra.

Skapa starka band genom att RINGA EN VÄN

WALK AND TALK

WALK AND TALK

Är det svårt att prata när du är hemma, så ta en promenad på kvällen och passa på att ringa din kompis. Då kan du koncentrera dig 100 procent på samtalet och får motion under tiden

TA ETT KORT SNACK

TA ETT KORT SNACK

Ett samtal behöver inte pågå så länge, så hitta fem-tio minuter att slå en signal om du har en pressad vardag. Det kan kanske vara den tid du annars skulle lägga på sociala medier?

DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS

DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS

Få inte dåligt samvete om du har behövt hålla samtalet kort. Bara det att du har ringt upp visar att
du tänker på din kompis, och det kommer hen att
uppskatta.

Källa: Mette Simonsen Abildgaard, lektor vid Ålborg Universitet och forskare i
telefonens historia

Artikeln publicerades i I FORM nr 3/2022

Newsletter background