8 saker du känner igen dig i om du är pollenallergiker

ATTJOOO … Du vet att du har pollenallergi när du ...

Kvinna står i regnet under färgglatt paraply.

Blir du också glad av ett uppfriskande sommarregn? Då kanske du har pollenallergi.

© iStock

... har stenkoll på priset på pappersnäsdukar

Du har ingen aning om vad en liter mjölk kostar eller om skorean har börjat. Men däremot vet du precis var i affären du hittar Kleenex och vilken stormarknad som säljer dem till extrapris. För när näsan rinner konstant är pappersnäsdukarna din bästa vän i nöden.

... ser fram emot att det ska regna

Du är den enda bland dina vänner som ser fram emot en halvdålig sommar med massor av regn som kan få de irriterande pollenpartiklarna att sjunka till marken.

... går med solglasögon på dig, även när det är molnigt

Du liknar alltmer en panda efter hand som sommaren fortskrider, eftersom solglasögonen konstant skuggar ditt ansikte även när det är molnigt.

... sover med fönstret stängt även när det är 40 grader varmt

Risken för inbrott hemma hos dig är lika stor som risken för att det ska snöa i juli. Här är det inga gardiner som fladdrar i sommarbrisen, även om temperaturen stiger.

... har glömt precis allt – förutom att ta antihistamin

Du har glömt ditt läppbalsam, vattenflaskan och bankkortet, men du har kommit ihåg en sak – dina antihistamin-tabletter. För utan dem förvandlas du till ett nysande pollenmonster som dina kollegor gör allt för att undvika.

... tycker att sommarutflykter ute i det fria är överflödigt

Att åka på festival eller gå på picknick ute i det gröna är inte alls din grej. Och du skulle under inga omständigheter sätta dig direkt på marken.

... får push-notiser om pollenivån

Du följer dagens pollenprognoser noggrannare än du följer dina vänners Facebook-uppdateringar. Och du har superkoll på om pollennivån är låg, måttlig eller hög.

... får konstiga blickar från folk du inte känner

Folk tittar på dig med en bladning av medlidande och vämjelse eftersom du med dina blodsprängda, svullna ögon liknar någon som precis blivit dumpad av sin stora kärlek eller har världens baksmälla.