Kvinna med aktivitetsarmband
Aktivitetsarmband - kan det boosta din hälsa?

Michella har testat ett aktivitetsarmband i 3 veckor. Läs här hur det gick.

Detta gör ett aktivitetsarmband för din hälsa

Drömmer du om en dietist eller en PT som kan hjälpa dig igång med en sund livsstil? Tänk om det finns ett enklare och mycket billigare hjälpmedel som erbjuder en genväg. Vi bad Michella att testa ett aktivitetsarmband för att se om det kan leda till nya och bättre vanor. Se här hur det gick.

9 maj 2018 av Jeanette Linder

Michella, 41 år, har ett stillasittande jobb och rör sig mycket lite varje dag. Därför sa hon ja till att testa ett aktivitetsarmband i tre veckor i hopp om att det skulle kunna hjälpa henne att röra på sig mer. Innan testet började satte hon upp målet att gå 7 000 steg om dagen och träna tre gånger i veckan.

Så gick Michellas tre veckor

 • Dag 1: Jag börjar lugnt och satsar på att gå 4 000 steg om dagen. Det är hur enkelt som helst.
 • Dag 8: 7000 steg var en lite större utmaning. Idag fick jag köra till andra sidan stan och gå ut med min mammas hund för att lyckas gå mina steg.
 • Dag 12: Det går ju lysande. Jag har varit på gymmet flera gånger och fått massor av beröm via armbandet.
 • Dag 15: Skit också, ett par sjukdagar har satt stopp för träningen. Aktivitetsarmbandet skriker desperat efter fler steg!
 • Dag 21: Tillbaka på rätt spår! Denna veckan har jag tränat hela tre gånger OCH gått promenader. Dessutom har jag blivit helt beroende av armbandet!

Michellas resultat

Viktnedgång: 2 kg
Nått dagens stegmål: 18 av 21 dagar

Träningspass per vecka:

 Från 0 till 3 gånger

Hur har det varit att gå med ett aktivitetsarmband? 
Jag är verkligen överraskad över hur mycket det faktiskt har motiverat mig till att röra på mig mer. Det sitter hela tiden en liten grej på handleden som ”petar” på mig och säger: ”Kom igen nu, rör på dig!” Och så brummar den och ger mig stjärnor när jag når mina dagliga mål. Det är otroligt peppande. Fördelen är också att jag sätter mina egna personliga mål, och det är bara jag som blir besviken när jag inte lyckas med det jag har tänkt mig. 

Har du ändrat vanor?
Ja, jag har börjat prioritera min tid annorlunda. Man lägger ju lätt en halvtimme på Facebook så varför inte ta den tiden till motion istället? Och när jag var ute och åt häromkvällen så tog jag en sväng förbi gymmet på vägen hem. Varför inte passa på att svettas en stund efter den lyxmåltiden?

Träningskläderna låg ändå i bilen. Hade jag kommit hem och lagt mig i soffan så hade det varit kört. Jag har också börjat parkera längst bort på parkeringen på mitt jobb bara för att få gå fler steg.

Finns det några nackdelar med aktivitetsarmbandet?
Egentligen inte. Det är klart att jag får dåligt samvete när jag rör på mig för lite och inte når mina mål, men det är ju lika mycket en fördel eftersom det får igång mig. Jag är bara otroligt glad över att jag går så mycket och att jag har fått fasta träningsrutiner.

Kommer du att fortsätta med aktivitetsarmbandet?
Absolut! Det är superlätt att använda. Armbandet sitter ju bara på min handled och samlar in data. Så kan jag följa med i appen och se mina framsteg – det har jag blivit helt beroende av.

I FORM tipsar:

Boosta din hälsa med ett aktivitetsarmband

Vill du gärna vara sundare och ha mer energi 2019? Då är ett aktivitetsarmband rätt väg att gå. Se här varför ett aktivitetsarmband med stegräknare och sömnmätare kan bli en av de bästa investeringar du någonsin har gjort i din hälsa.

Ett aktivitetsarmband som detta från [Active Fit](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser) kan verkligen boosta din hälsa – bland annat för att du blir supermotiverad till att röra på dig mer och göra något för din sömn.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. Enligt amerikanska studier kan en stegräknare få människor att gå hela 1,5 km mer varje dag! Med sidoeffekten att både deras blodtryck och vikt minskade markant.

Få ett aktivitetsarmband med stegräknare och sömnanalys till extrapris!

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband, som både räknar steg och mäter din sömn och puls, till specialpris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet [Active Fit Tracker](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser) kan allt det du behöver om du vill vara sundare och mer aktiv 2019:
 • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen.
 • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med lätt och djup sömn.
 • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
 • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
 • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
 • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
 • Vanlig klocka – med alarmfunktion, i enkel och feminin design och bekväm att ha på sig.
 • Enkel app – få en överblick över aktiviteter, sömn och puls i appen – dag för dag, vecka för vecka och månad för månad.

[Active Fit Trackern](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser) har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar 935 kronor!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg.

VIDEO: Se din nya Active Fit Tracker i funktion:

[Active Fit Tracker ](https://bonniershop.nu/campaign/4-nr-av-i-form-active-fit-tracker-aktivitetsklocka-344311/?media=RedTeaser)håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Så får du snabbt en överblick och en komplett dagbok över din hälsa.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar