7 vägar till en god morgon

Byt dåligt morgonhumör och stress mot en morgon som tankar upp dig med god energi till dagen.

Kvinna bakifrån, som ser en soluppgång

MORGON - Det kan vara så att du måste upp tidigt, men att se en soluppgång är naturens bästa väckningsmetod.

© iStock

När dagen börjar på ett behagligt sätt är du bättre rustad för allt som komma skall, oavsett vad det är. Sug i dig av energin här, och välj ut vad du ska göra redan imorgon bitti.

Så här får du en god morgon

Se solen gå upp

Naturen har sin egen mjuka uppvakningsmetod och det heter soluppgång. Ställ väckarklockan och – om möjligt – sök upp en strand och njut av stunden.

Beroende på årstid kan du behöva ställa klockan för att se solen gå upp. Men det är mödan värt.

Tänk positivt

Skjut undan din inre att göra-lista genom att medvetet fokusera på en sak som du ser fram emot idag. Då har du satt igång den positiva dominoeffekten.

Ta sovmorgon

Har det varit full fart kanske du finner störst njutning i att... sova! Så testa att sova ut en dag, tills du vaknar av dig själv. Du kan ta öronproppar och sovmask till hjälp.

Släpp in ljuset

Mörker gör dig sömnig, så om du vill vakna ska du göra det motsatta: Dra bort gardinerna och släpp in ljuset. Överväg att köpa en wake up light som efterliknar det naturliga ljuset.

Låt mobilen vänta

Du kommer tids nog konfronteras med all världens nyheter och inlägg på sociala medier. Ge dig själv en chans till en långsam morgon genom att låta den första timmen vara skärmfri

Rör på dig

Känslan i kroppen efter ett träningspass är bäst! Muskler och leder väcks, och humöret höjs. Du kan göra några stretchövningar hemma eller springa en runda där du bor.

Koffein

Koffeinet i kaffe kickar igång dig, så att du känner dig mer vaken och pigg. Om du kan njuta av kaffet i lugn och ro är det win-win för kropp och själ. Men skippa det om du är stressad.

Artikeln publicerades i I FORM nr 5/2022