Vad händer med mina celluliter när jag går ner i vikt?

Jag har en del celluliter på mina lår. Blir de ännu fulare och mer framträdande när jag går ner i vikt, eller kommer de att vara oförändrade, alternativt bli bättre?

19 juli 2016

Det beror på om du kombinerar din viktminskning med träning. Om du bara går ner i vikt utan att motionera under tiden riskerar du att celluliterna framträder ännu tydligare.

Om du däremot kombinerar sund kost med motion uppnår du en klar förbättring och din hud på låren blir slätare.

Vill du gå ner i vikt? Läs om olika metoder här >

Naturens lösning

Celluliter är fett som lagrar sig i små mellanrum mellan musklerna och överhuden. Väggarna i mellanrummen består av bindvävnad. Med tiden drar bindvävnaden ihop sig och blir mindre elastisk, och då dyker de små fördjupningarna i huden upp. Det är naturens garanti för släktets fortlevnad, eftersom det är en mycket hållbar fettlagring.

Dessvärre är det fettet också det svåraste att bli av med. Det finns en mängd behandlingsformer och mirakelkurer med allt från laser och elektromagnetiska vågor till uppstramande krämer eller vakuumbehandlingar.

Men enligt experterna är den enda säkra kuren mot celluliter denna: Håll dig slank, ät grönt och grovt – och motionera.

I FORM rekommenderar
Får du i dig för många kalorier under dagen?
Oavsett om du vill gå ner i vikt eller hålla vikten är I FORM Kostdagbok ett perfekt redskap för att få överblick över din kost och hålla koll på ditt dagliga kaloriintag.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar