Sant och falskt om celluliter

Vad är sant och falskt om celluliter - och finns det något som fungerar mot apelsinhuden?

19 juni 2016 av I FORM

Avfallsprodukter

Du har säkert hört att celluliter också har med avfallsprodukter i kroppen att göra. Läkarna säger att det bara är trams - avfallsprodukter existerar inte!

Vätska

Någon har kanske talat om för dig att apelsinhud också beror på vätskeansamlingar. Läkarna understryker att det är fett som är problemet, inte den vätska som möjligtvis finns i fettvävnaden. Vid fettsugning är det bara fett som kommer ut.

Krämer

Det är primärt tillverkarna av anticellulitkrämer som talar om direkt effekt. Dock påpekar de att produkterna bara har effekt om man också motionerar. De flesta läkare anser att krämerna är bortkastade pengar.

Blodcirkulation

En del menar att dålig blodcirkulation i huden är en av orsakerna till celluliter, och att till exempel en hamphandske därför fungerar. Läkarna vänder på steken och säger att dålig blodcirkulation i huden inte ger upphov till celluliter celluliterna ger dålig blodcirkulation. Därför kan inte läkarna säga om det hjälper på celluliter att sätta fart på blodcirkulationen genom till exempel massage eller att sluta röka. Men det skadar i varje fall inte.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar