Kvinna svettas och tränar i roddmaskin

Prova I FORMs nya träningsprogram och träna bort de sista motstridiga kilona. 

© Jakob Helbig

Så ska du träna för att gå ner de sista 5 kg

Få hjälp att bli av med de sista 5 kg med I FORMs nya program, som kombinerar gång och HIIT-träning, och gå ner utan att ändra kosten så mycket.

23 augusti 2017 av Martin Kreutzer

Så går du ner de sista 5 kg

Om du inte är sugen på att göra en stor kostomläggning, men gärna vill bli av med de sista 5 kg, så prova I FORMs 12 veckors träningsprogram, som kombinerar gång med HIIT-träning.

Med I FORMs träningsprogram kan du under de närmaste 12 veckorna tappa 3-5 kg fett utan att ändra nämnvärt på kosten.


Rätt träningskläder är avgörande för din träningsmotivation! JUST NU får du ett par snygga, tights med hög midja och en skön träningstopp + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 i porto (totalt 198,50 kr).


Håll fast vid goda vanor

Programmet är skräddarsytt så att du slipper bli vrålhungrig efter träning och äter därför inte mer än du behöver. På så vis kan du enkelt gå ner i vikt genom att följa programmet. Viktigt är dock att du undviker de tre största fallgroparna.

  • Undvik att släcka törsten med kaloririka drycker. Energidrycker, geler och läsk är inte nödvändiga när vi tränar. Vatten är gott.
  • Belöna inte dig själv när du myser framför tv:n. Bevara din goda karaktär och låt den sjunkande fettprocenten bli din belöning.
  • Glöm allt om att äta maratonmat. Då kolhydratförbränningen hålls nere i vårt program, finns det ingen orsak att börja med pastaorgier efteråt. Kroppen mår utmärkt med en solid portion grönsaker, en god proteinkälla och lite nyttigt fett i måltiden.

Kom igång med 12-veckorsprogrammet

Var noga med att börja varje HIIT-omgång med en kort uppvärmning där du gör den planerade HIIT-aktiviteten med låg intensitet. Uppvärmningen förbereder lederna på den förestående belastningen, och får samtidigt upp pulsen och sätter igång musklernas energistationer.

Programmet är baserat på en kombination av gång och ergometercykling (HIIT). Du har dock möjlighet att anpassa träningen om du vill det.

  • Är du löpare kan du springa. Rask gång kan ersättas av mycket långsam löpning, där du har stort syreöverskott och kan prata i hela meningar. HIIT utförs som sprinter.
  • Istället för att gå kan du ställa dig i en crosstrainer. Intervallerna kan också göras på crosstrainern eller i en roddergometer.
  • Har du inte tid att åka till gymmet för att göra dina intervaller är den bästa hemmaövningen löpning på stället, där du springer med ultrahög kadens i 8 sekunder. Hopprep är också effektivt. Andra alternativ är air squats och änglahopp. Båda övningarna är dock svåra att göra med maximal intensitet.

Kom upp i rätt intensitet

  • Rask gång innebär ett tempo där andningen är djup och lätt ansträngd, men under full kontroll. Du märker inte av hur mjölksyran hopar sig i de arbetande musklerna. En bra referenspunkt, om du tränar med pulsklocka, är att pulsen inte ska överstiga 180 minus din ålder.
  • Lätt aktivitet är träning med ganska låg intensitet. Den fungerar både som uppvärmning och som återhämtning mellan träningens intensiva delar. Se till att hålla tempot nere på en sådan nivå att du upplever att träningen ger dig extra energi.
  • HIIT-delen innehåller två intervalltyper. De på 8 sekunder utförs med maximal intensitet. Justera inte träningsmaskinens motstånd, utan skruva istället upp kadensen på max. De andra intervallerna kräver lite övning för att sitta perfekt. Här gäller det att hitta en intensitet som är hög, men som kan hållas i en minut och sedan återupptas efter en kort paus.

Därför är det viktigt vilka kläder du tränar i ...

Du känner kanske igen dig i något av detta från din träning: Axelband som inte sitter på plats, en svettig tröja som klibbar fast mot ryggen och tights som hela tiden halkar ner och som du drar upp för sjuttiofemte gången. Då är det nog dags att du unnar dig själv lite nya träningskläder.

Just nu får du ett par stilrena träningstights med hög midja och en snygg, löst sittande träningstopp i TOPPKVALITET + 4 nummer av I FORM, fylld med inspiration för en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr plus 49,50 kr i porto (totalt 198,50 kr). Men skynda dig, ett så bra erbjudande tar snabbt slut.

Ja tack, visa mig erbjudandet NU!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar