Kvinde med sicpack
© iStock

Denna magövning ger dig snygga magmuskler

Vem vill inte ha synliga och snygga magmuskler? Prova denna supereffektiva övning!

20 augusti 2017 av Anja Bruneskjold

Oavsett om sommaren snart är här, eller om du fortfarande värmer dig i tjocka tröjor medan kylan biter sig kvar i dina kinder så är en vältränad och platt mage något som de flesta drömmer om.

Denna övning känner du garanterat till sedan tidigare. Den innehåller dock en liten justering som gör stor skillnad när du verkligen vill ha synliga och snygga magmuskler.

Du känner säkert redan till övningen Russian Twist, som verkligen får magmusklerna att svida. Genom att både lyfta benen OCH lägga till en viktskiva till övningen uppnår du plötsligt ett annat och ännu bättre resultat.

Sätt dig på golvet med böjda ben och fötterna ihop samt lyfta från golvet. För att hålla balansen är det en stor hjälp om du även spänner magen. Håll en boll eller vikt i händerna framför bröstet och vrid överkroppen från sida till sida. Gör en ultrakort paus och titta åt samma håll som du vrider kroppen åt.

Det är viktigt att din överkropp är cirka 45 grader från golvet, så du varken ligger ner eller sitter upp helt. Återigen, kom ihåg att spänna magen när du gör den här övningen. Då får du mycket större effekt och håller samtidigt balansen. 

Gör övningen 3x15 gånger!

Kolla också in den här korta filmen, som visar hur du ska göra!

Er du én af dem, der gerne vil af med topmaven? Så er denne øvelse lige noget for dig. God fornøjelse!

Därför är dina träningskläder viktiga ...

Om du vill ha ut maximalt av din träning är det naturligtvis viktigt att dina träningskläder både är funktionella och att du trivs i dem. Just nu kan du få ett läckert träningsset från Active Fit bestående av ett par tights med hög midja och en stilren, löst sittande T-shirt. Bägge delarna är i en mjuk kvalitet som andas, så de är sköna att ha på sig samtidigt som de är gjorda för att fungera perfekt när du tränar. Visa mig träningssetet från Active Fit för endast 149 kr + 49,50 kr i porto, inklusive 4 nummer av I FORM.

Tightsen med hög midja ger dig full rörlighet, utan att du behöver oroa dig för att de ska glida ner. Att T-shirten andas innebär att den inte klibbar fast vid ryggen, samtidigt som den inte har några irriterande sömmar som kan störa dig under träningen. Just nu får du setet tillsammans med 4 nummer av I FORM med massor av inspiration till en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar