Hitta träningsmotivation på vintern

När det är kallt och mörkt ute är det svårt för många att hitta träningsmotivation. Vi har samlat de bästa, mest konkreta råden för att hålla träningen vid liv under vintern.

När temperaturen och antalet ljusa timmar på dygnet sjunker så är det många av oss som får problem med träningsmotivationen. Om du inte vill förstöra resultatet av ditt hårda slit under vintern är det en bra idé att ha en plan för hur du håller motivationen och träningen vid liv.

Vi har därför samlat fyra enkla och lättillgängliga råd som gör det lättare att träna även när motivationen inte är på topp.

Sätt upp ett mål – och var specifik

Vad är målet med din träning? Var ärlig mot dig själv och var realistisk. Det är härligt om du vill lägga de kalla månaderna på att bli starkare och snabbare – men det är också helt okej att bara bestämma att formen inte ska bli sämre under vintern.

Se till att du vet din normal löptid på din vanliga löprunda, eller skriv ner hur många squats du kan göra just nu. På det viset blir det lättare att hålla koll på så att träningen går åt rätt håll.

Som prenumerant kan du få I FORM hemskickad varje månad – och tanka upp med motivation, ny forskning om hälsa och få effektiva träningsprogram och nyttiga recept.

Träna tillsammans med andra – och bestäm när

Oavsett om du tränar med dina väninnor, din partner, dina barn eller kanske din hund, så finns det massor av fördelar med att träna med andra. För det första är det mycket roligare att ha någon att prata med under träningen, och ni kan också peppa varandra att verkligen ge järnet. För det andra blir det svårare att skippa träningen när du har någon som väntar på dig.

Tänk på att verkligen prioritera dina träningsöverenskommelser, precis som andra avtal – och håll dig till dem.

Ha rätt kläder – och skäm bort dig själv

Om man ska träna utomhus på vintern så behöver man ha kläder som är lämpade för det. Får du ont i öronen eller fryser om fingrarna när du springer utomhus, är det även en bra idé att investera i ett pannband eller ett par löparhandskar.

Bra träningskläder och -utrustning kan verkligen öka träningsmotivationen. Kom t ex överens med dig själv om att när du har gått på tre yogapass så får du köpa den där yogamattan som du har tittat på länge.

Packa väskan i god tid

Vi har alla de bästa intentionerna kvällen innan träning, men på morgonen ser det ofta annorlunda ut. Se därför till att göra det enkelt för dig själv. Packa träningsväskan när motivationen är på topp och släng ev ner din favoritproteinbar eller en påse nötter – men du får naturligtvis bara äta dem om du verkligen kommer iväg.