Hitta den perfekta träningspartnern

Det är helt klart lättare att komma iväg till gymmet om man har bestämt med en träningskompis. Här är råden som hjälper dig att hitta den perfekta träningspartnern!

Träning på gym med män och kvinnor

Studier visar att de som tränar med andra håller motivationen längre. Därför kan det vara en riktigt bra idé att hitta någon att träna med, så att ni tillsammans kan uppnå era respektive mål. Vi har satt ihop en lista över de viktigaste punkterna när du ska välja din träningspartner.

Vad har ni för mål?

Det är en bra idé att se över om era mål stämmer väl överens när ni ska träna tillsammans. Om den ena vill fokusera på en fast rumpa och den andra på starka armar kan det uppstå problem.

Kan ni motivera varandra?

Det är viktigt att ni kan motivera varandra om ni ska träna ihop. Ni ska ta fram det bästa i varandra – och vara överens om hur mycket ni ska prata och skratta och hur mycket ni ska träna intensivt.

Passar era scheman ihop?

Oavsett hur väl ni trivs ihop så måste även era scheman stämma överens, för annars blir det svårt att komma iväg och träna tillsammans.

Ni behöver inte vara lika

Har du själv haft problem att nå dina träningsmål så försök att hitta en träningspartner som tränar på ett annat sätt än du. På det viset kan ni inspirera varandra att testa nya saker och på det viset få resultat.

Var öppen för alternativa träningspartners

Din träningspartner behöver inte nödvändigtvis vara din bästa väninna. Det kan även vara en kollega, en bekant eller någon du har träffat på gymmet. Man kan också nå goda resultat genom att träna med någon av det andra könet. Kvinnor har en tendens att fokusera på att göra övningarna korrekt, medan män generellt är mer tävlingsinriktade. Om ni lyssnar på varandra och tar det bästa från två världar så kan ni få stor glädje av att träna tillsammans.

Lycka till!