8 tv-program som motiverar dig att leva mer hälsosamt

Räcker energin bara till att slänga dig i soffan? Det kan du absolut göra och samtidigt lära dig att leva sundare! Här har vi valt ut 8 program som kan motivera och inspirera dig.

En kvinna ligger och tittar på tv, som ger inspiration till att leva sunt.

TV-TID – Att sitta helt still och samtidigt få tips på nyttig mat, bra sömnvanor eller inspiration till äventyr. Jo, det kan du absolut göra!

© iStock

Det bästa är förstås om du har energi till att springa en runda, göra en matig sallad till middag eller få en välbehövlig massage.

Men om du nu inte orkar det just idag, så kan du i alla fall titta på ett program som inspirerar till att leva sunt.

Det är precis de programmen vi har samlat till dig här på I FORMs tv-tips.

Mycket nöje på sofflocket.

8 motiverande TV-program

Headspace Guide to Sleep

Lär dig allt om sömn, ditt förhållande till den och hur du bygger upp hälsosamma sömnvanor. Under sju avsnitt avslöjas vetenskapen bakom en god nattsömn. Var och ett av de 15 minuter långa avsnitten utforskar en aspekt av sömnen – sömnlöshet, stress, mobiltelefoner och sömnmedicin – och en guide som kan hjälpa dig att få bättre sömn.

Netflix

Kompani Svan

Tolv kända svenskar genomgår ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp, lett av Gunde Svan och Mikael Tornving. De måste samarbeta som grupp, men tävlar som individer och det krävs stresshantering, mod, viljestyrka, fokus och problemlösningsförmåga. Det blir en svettig, svår och garanterat känslosam tävling.

Discovery + och Kanal5

100 foot wave

Behöver din inre äventyrare få en kick? Lägg en kväll på att följa surfpionjären Gar- rett McNamaras äventyr i vågorna utanför Portugals västkust. I jakten på att klara av att tämja en 30 meter hög våg tar han sporten till nya höjder. Den amerikanska dokumentärserien är en sex avsnitt lång wow-upplevelse.

HBO

Headspace Guide to Meditation

Ta ett djupt andetag och slappna av en stund. Under åtta avsnitt tas du med genom fördelarna med meditation. Varje avsnitt visar en teknik till mindfulness med fokus på saker som stress, ilska och att släppa taget

Netflix

(O)hälsosam

Den här dokumentärserien synar den lukrativa hälsoindustrin. I varje avsnitt går man till djupet med ett trendande fenomen, som alla har gemensamt att de möter lika stor beundran som djup skepsis. Ämnena är bi-terapi, eteriska oljor, modersmjölk, extrem fasta, ayahuasca och tantrasex. Lever produkterna upp till vad de lovar?

Netflix