Kvinna springer med armarna i vädret

Får du ner vikten så kommer du upp i tempo. 

© iStock

Så snabb blir du när du går ner i vikt

Förutom löpteknik och sammansättning av muskelfibrer har din vikt stor betydelse för ditt löptempo. Se här hur du får mer fart i löpskorna.

12 juni 2018 av Redaktionen

Kan jag springa snabbare om jag går ner i vikt?

Ja, absolut! Din vikt betyder mycket för ditt tempo. Ditt konditionsvärde förbättras när du går ner i vikt. Det innebär att du har gott om syre i förhållande till din kroppsvikt, och när kroppen använder syre för att skapa energi får du helt enkelt mer energi och ork ju mer syre du har till förfogande. 

Du kan räkna ut ditt konditionsvärde här.

En grov tumregel säger att du blir 2–3 sekunder snabbare per kilometer varje gång du går ner ett kilo. Den exakta siffran beror på din löpteknik och din sammansättning av muskelfibrer. 

Vill du gå ner ett par kilo så kan du hitta effektiva dieter, läckra recept och tips för en sundare livsstil på I FORMs hemsida.

Gå ner 5 kilo och bli snabbare


I FORM klär på dig för träning

Just nu får du en superskön och snygg, långärmad träningströja från Craft ihop med 4 nr av I FORM. Komforten är på topp med ett mycket behagligt och andningsbart material, som håller värmen samtidigt som huden kan andas. Det betyder att du kan ha tröjan till i stort sett allt – från raska promenader och cykelturer till styrketräning och yoga, och självklart när du springer. På kalla dagar är tröjan suverän som ett extra lager under löparjackan, och när vädret tillåter kan den användas ensam.

Få den snygga träningströjan ihop med 4 nummer av I FORM fullspäckat med inspiration, tips och sunda recept. Priset är ENDAST 149 kr + 49,50 i porto (totalt 198,50 kr). Du sparar mer än 600 kr!

>>Se supererbjudandet här.<<

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar