Om din dröm är att alls kunna ta dig igenom 5 km är det här programmet perfekt!

Spring 5 km utan paus

Hej nybörjare! Det här fixar du lätt! Följ bara programmet så är du snart i mål.

20 mars 2013 av I FORM

Ditt program:

Du börjar faktiskt med att springa 2 km i sträck dag 1 ... men lugn nu. Det ska inte vara i hasorna på Usain Bolt.

De löpturer som i programmet ska springas utan pauser, ska springas så långsamt att du inte blir speciellt andfådd – även om det i början kan innebära att du ska hålla ett så lugnt tempo att du blir omkörd av fotgängare på vägen. Målet med dessa pass är att vänja kroppen vid att springa – hela vägen.

I gengäld är det lite mera fart i programmets fartlekspass.

På I FORMs hemsida har vi löpprogram för alla nivåer – så det finns garanterat ett löpprogram för just DIG! 

Fartlek

Fartlek är en spontan form av intervallträning, som passar för dig som ännu inte är van att pressa kroppen mer systematiskt.
Som namnet antyder ska du leka med farten när du springer. I stället för att springa i samma hastighet från början till slut ska du springa långsamt och snabbt växelvis.

Bestäm dig till exempel för att öka tempot i en minut varje gång du ser en röd bil. Du kan även springa växelvis långsamt och snabbt mellan träd eller lyktstolpar – eller på långsidorna av en fotbollsplan.

De snabbaste rycken ska vara max en och en halv minut och pauserna max två minuter.

Så klär du dig för vinterlöpning

Vinterlöpning är fantastiskt - både för kropp och själ! Det är dock viktigt att du klär dig rätt när du ska springa i kylan, för att det ska bli en skön upplevelse. Men det betyder inte att du måste springa i termobyxor och dunjacka - tvärtom. En bra tumregel är att du ska klä dig som om det var 5-10 grader varmare än det egentligen är. Om du är varm när du börjar springa, har du på dig för mycket kläder.

Ett par varma tights med bra reflexer är ett måste på kyliga löpturer. Har du inga sådana? Då har vi ett kanonerbjudande till dig! Få ett par klassiska, varma löpartights, så du är bra klädd för vinterlöpning + 4 nummer av I FORM för ENDAST 149 kr + 49,50 i porto och exp. (totalt 198,50 kr).👈 De superpraktiska tightsen har en smickrande passform, ficka med blixtlås och ett snyggt reflexmönster så att du tryggt kan springa i mörkret. Du sparar hela 772 kr, men vi har endast ett begränsat antal på lager, så skynda dig att slå till!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar