För nybörjaren – och dig som har haft ett uppehåll.

Bli vårens gladaste löpare

Det här effektiva löpprogrammet bygger upp formen, så du undviker skador och blir en bättre, snabbare och starkare löpare.

14 januari 2016 av I FORM

Löpprogram kan du hitta överallt. Budskapet är detsamma: på med löparskorna och ge dig ut! Gå, spring, gå, spring.

I FORMs löpprogram går extra grundligt till väga med uppvärmningsövningar och styrketräning för ben och rumpa. Det hjälper dig att bli en bättre, snabbar och starkare löpare, som även slipper skador.

5 km löpprogram

Från nybörjare till stark 5-km-löpare på 12 veckor

 

  • Träning 3 x i veckan

    Som utgångspunkt ska du träna tre gånger i veckan. Fördela dagarna över veckan så att du vilar en dag mellan träningspassen. Det ger kroppen optimala möjligheter att bygga upp formen.

 

 

  • För nybörjaren

    Det är löpning som gäller, men om du är nybörjare behöver du börja med att bygga från grunden, innan du kastar dig ut för att springa längre distanser. Därför fokuserar vi under de första 6 veckorna på att bygga upp den nödvändiga styrkan för att kunna springa ordentligt. 

 

 

  • För den erfarna

    Är du van att springa och har en vettig kondition, kommer första delen av programmet att vara i underkant. Hoppa in i vecka 7, där löpmängden ökas.

 

 

Så kommer du ALLTID ut och springer

Egentligen är du typen som gillar att springa, men just idag har du lite ont i huvudet och igår var du superstressad. Men imorgon, DÅ ska du bara ut – om det nu inte regnar ...

Sätter dina dåliga undanflykter käppar i hjulet för dina löpardrömmar så har vi ett förslag till dig.

För det första; Motion är inte något du gör MOT dig själv, utan FÖR dig själv. Bristande energi, huvudvärk och stress försvinner inte efter en kväll i soffan: Men en snabb löprunda runt kvarteret med frisk luft i ansiktet och din favoritmusik i öronen ger dig andrum och tid för dig själv. Här kan du ladda batterierna och släppa dagens problem – och du behöver inte springa ett halvmaraton för att märka effekten.

För det andra; Kan du bara springa när det är vindstilla och solen skiner blir det inte mycket löpning på våra breddgrader. Du kommer väl ihåg att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, och just nu får du en löparjacka från Diadora tillsammans med 4 nummer av I FORM OCH ett presentkort på 530 kr från Diadora för endast 149 kr plus porto.

Ja tack, jag vill gärna börja springa nu!

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar