3 enkla övningar som förskonar dig från ömma löparlår

Med en foam roller kan du verkligen gå på djupet när du masserar musklerna och samtidigt nå bindväven. Dessutom är det enkelt att ge alla sidor av låret en omgång. Undvik knäet så att du inte rullar på skelettet.

Kvinna rullar på en foam roller.

Stretchprogram med foam roller

Det finns inget som ger en lika skön kick som en bra löprunda eller ett intensivt pass på gymmet, men det är inte alltid lika roligt dagen efter när man straffas med ömma muskler. Men det finns det lyckligtvis hjälp för. Se här hur du med en foam roller och tre enkla övningar trollar bort smärta och ömhet i musklerna.

LÄS OCKSÅ: Därför är en foam roller bra för dig - och så köper du rätt foam roller

Så här gör du:

1. Baklår

Lägg foam rollern på golvet och sätt dig med ena låret på den. Foam rollern ska vara placerad nästan ända nere vid knäet. Ta stöd med händerna i golvet bakom ryggen. Lyft baken och rulla låret fram och tillbaka på foam rollern i små rörelser. Byt sedan till andra låret. Lägg eventuellt ena benet på det andra om det finns en punkt som behöver mer tryck.

2. Framlår

Lägg dig med översidan av ena låret på foam rollern och underarmarna i golvet. Massera med små rörelser fram och tillbaka och byt sedan ben.

3. Utsida lår

Om utsidan av låren också behöver det, så lägger du dig på sidan med ena benets lår vilande på foam rollern medan du har stöd med båda händerna och andra benet i golvet. Rulla fram och tillbaka med små rörelser. Byt till andra låret.