Därför är en foam roller så bra för dig

Säg hejdå till ömma muskler, stela leder och mycket mer.

Kvinna med foam roller

Det senaste året har foam rollern blivit alltmer populär, men vad är den här skumgummirullen egentligen bra för?

1. Boostar blodcirkulationen

Det finns många hälsofördelar med att ha en bra blodcirkulation och massage med exempelvis en foam roller hjälpa till att förbättra cirkulationen i artärerna, venerna och kapillärerna, vilket gör musklerna mer mottagliga för syre och hålla sig starka och friska.

2. Motverkar ömma muskler

Om du ofta har ont i musklerna kan det vara en bra idé att använda en foam roller. När du masserar dina muskler ökar nämligen blodcirkulation och ömheten minskar. Dessutom har en studie från 2015 visat att en foam roller är särskilt effektiv för att motverka muskeltrötthet och –smärta.

3. Motverkar skador

Att undvika skador handlar inte bara om att vara försiktig. Det handlar också om att göra något aktivt och här är foam rollern ett riktigt bra redskap. Använd den regelbundet för att stretcha och massera dina muskler.

4. Förbättrar flexibiliteten

En annan sak som foam rollern kan vara bra för är att förbättra musklernas elasticitet och därmed göra dem mer flexibla och rörliga.

5. Minskar stress

De flesta vet hur skadligt stress är och en sydkoreansk studie har visat att man genom att använda en foam roller kan minska utsöndringen av stresshormonet kortisol.

Foam roller guide: Köp rätt foam roller och träna effektivt!