Det här får du med I FORMs meny

Varje vecka väljer vi ut fem rätter som du kan använda som inspiration till nyttig mat i vardagen. Vilka tankar som ligger bakom rätterna kan du läsa mer om här.

Våra menyer är inga kostplaner som ska följas till punkt och pricka. De består av en samling recept som passar till årstiden, och som kan användas som inspiration till vardagsmenyn.

Recepten är utformade för friska vuxna. De är alla näringsberäknade av en näringskonsult via tjänsten Vitakost.dk, så du kan se vad rätterna innehåller.

Om du äter medicin eller kosttillskott är det alltid en bra idé att konsultera en läkare om du förändrar dina kostvanor.

Sammansättningen av recept i våra menyer tar utgångspunkt i att de är relativt kalorisnåla och alltid innehåller grönsaker. Dessutom vill vi inspirera dig till att varje vecka äta mindre rött kött och mer fisk och fullkorn. Det är nämligen några av de saker som påverkar hälsan positivt och kan hjälpa dig att uppnå eller upprätthålla en hälsosam vikt.

Källhänvisningar

Om du vill dyka ner i den vetenskapliga evidensen som ligger till grund för vårt urval av recept kan du läsa mer här:

Som prenumerant har du också tillgång till I FORMs app, I FORM – träning och nyttig mat, där du hittar både menyer och recept. Du kan spara dina favoritrecept och sedan lätt hitta dem igen under "favoriter".