Keto-pannkakor med hallonskum

15 minuter
404 kcal

Ketovänliga pannkakor som smakar som en bit av himlen. Mums!

Keto-pannkakor med hallonskum

VARMA KETO-PANNKAKOR – – supergoda till både frukost, brunch och dessert. Och så är pannkakorna både sockerfria, glutenfria och low carb.

© wichmann+bendtsen

Keto-pannkakor med hallonskum

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 8 st

  • 2 ägg
  • ⅓ dl keso
  • 30 g mandelmjöl
  • ½ msk pulveriserade psylliumfröskal
  • 1 msk Sukrin eller Stevia
  • ½ nypa havssalt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Smör till stekning

Hallonskum:

  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk sukrin eller Stevia
  • 5 färska hallon
  • Lite färska bär, t ex hallon och blåbär

Så gör du

  • Dela äggen i gulor och vitor i varsin skål.
  • Mixa gulorna med keso och blanda med mandelmjöl, psylliumfrö, bakpulver, sukrin, salt och vanilj.
  • Vispa äggvitorna stela och vänd dem försiktigt i blandningen med en degskrapa.
  • Stek pannkakorna i smör. Använda cirka 2 msk smet till varje pannkaka.
  • Vispa ihop grädde och sukrin lätt.
  • Mosa hallon och vänd ner.
  • Servera pannkakorna med skum och ev lite färska bär på toppen.

TIPS! Värm ev upp ugnen till 150 grader och håll de första pannkakorna varma där medan du steker de sista.