Snackskaka

Skräddarsydd för att bygga en bro mellan lunch och kvällsmat.

7 juli 2016 av I FORM

Recept (ca 26 kakor)

150 g valnötskärnor
200 g kärnfria katrinplommon
120 g boveteflingor
80 g kokosmjöl
1 KRAV-märkt citron, bara skalet
2 KRAV-märkta apelsiner, bara skalet
3 tsk korngräspulver
60 g soltorkade blåbär

Marinad

1,5 dl råsockersirap
1 dl crunchy jordnötssmör
1 vaniljstång
2 msk apelsinsaft

Så här gör du

Hacka valnötskärnor och katrinplommon i små bitar. Riv skalet på citronen och apelsinen. Knåda ihop alla ingredienser. Värm sirap och jordnötssmör i en stekpanna tillsammans med vaniljkorn och apelsinsaft, häll det över massan och blanda ordentligt.

Klä en ugnsfast form (34 x 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut massan. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Skär massan i cirka 26 kakor och ställ dem på högkant på en plåt. Grädda dem i 15 min i 150 grader.

Här hittar du fler sunda snacks för att stilla den lilla hungern.

När ska du äta den?

Den här kakan är perfekt som mellanmål under eftermiddagen, mellan lunchen och kvällsmaten. Under de timmarna gör sig hungern ofta påmind och då ger kakan ny, nyttig energi, så att du lättare kan koncentrera dig.

För att uppnå den optimala effekten ska du äta den innan blodsockret faller för kraftigt, det vill säga 20–30 minuter innan du övermannas av sötsug.

Därför fungerar den

Kakan mättar bra och ger dig supernyttig energi för hela dagen. Fördelningen av vitaminer, mineraler, kostfibrer, proteiner, kolhydrater och fett är väl avvägd, så att kakan utgör en exemplarisk liten måltid.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar