Löparkaka

1 timme
131 kcal

Ger dig en perfekt energiförberedelse inför löprundan.

Löparkaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 kakor

  • 3⅓ pekannötter
  • 10 g soltorkade fikon
  • 8⅓ g soltorkade aprikoser
  • 5⅓ g dinkelflingor
  • 2½ g kokosmjöl
  • 3⅓ g pumpakärnor
  • 5⅓ g fiberhavregryn
  • ¼ tsk nyponpulver
  • ¼ tsk finriven ingefära
  • 4 g soltorkade tranbär
  • ¼ msk ljusa sesamfrön

Marinad

  • ¼ dl fast honung
  • ¼ dl creamy jordnötssmör
  • dl kokhett vatten

Så här gör du

Hacka pekannötter, fikon och aprikoser i små bitar. Knåda alla ingredienser (utom dem till marinaden). Värm honung och jordnötssmör i en stekpanna och häll vattnet över och låt marinaden koka upp. Vispa hastigt.

Häll marinaden över massan och blanda ordentligt. Klä en ugnsfast form (34 x 20 cm) med bakplåtspapper och bred ut massan. Grädda på nedersta falsen i 200 grader i 20 minuter. Skär ut massan i ca 30 kakor och ställ dem på högkant på en bakplåt. Grädda dem i 20 min i 150 grader.

När ska du äta den?

Kakan är perfekt som förberedelse inför löprundan om du äter den 15–30 minuter innan. Du kan också ta med den som energikälla under tiden. Den känns lätt i magen och är lätt att smälta, så att du inte får problem på vägen.