Choklad-dadelbarer med apelsin

2 timmar
212 kcal

Älskar du också choklad? De här mellanmålsbarerna är perfekta att plocka fram när du blir sugen på choklad.

 Choklad-dadelbarer

Choklad-dadelbarer med apelsin

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ ekologisk apelsin, finrivet skal och hälften av saften
  • 29 g dadlar, urkärnade
  • ⅔ dl pekannötter eller valnötter
  • ¼ dl russin
  • ½ msk mörkt kakaopulver

Så gör du choklad-dadelbarer med apelsin

  • Läggalla ingredienserna i en matberedare och mixa tills du har en klistrig ochsammanhängande massa.

  • Klä enavlång form med bakplåtspapper eller folie. Lägg dadelmassan i formen och tryckner den ordentligt. Ställ formen kallt i en timme eller två, så att massan blirriktigt fast.

  • Ta utformen, lyft ur dadel massan och skär den i 12 små barer. Förvara kallt tillservering.


Newsletter background