Choklad-dadelbarer
© wichmann+bendtsen

Choklad-dadelbarer med apelsin

Älskar du också choklad? De här mellanmålsbarerna är perfekta att plocka fram när du blir sugen på choklad.

15 mars 2018 av Signe Moesby Leth

Choklad-dadelbarer med apelsin

12 st

1 ekologisk apelsin, finrivet skal och hälften av saften
175 g dadlar, urkärnade
4 dl pekannötter eller valnötter
1 dl russin
3 msk mörkt kakaopulver

Så gör du choklad-dadelbarer med apelsin

  • Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills du har en klistrig och sammanhängande massa.
  • Klä en avlång form med bakplåtspapper eller folie. Lägg dadelmassan i formen och tryck ner den ordentligt. Ställ formen kallt i en timme eller två, så att massan blir riktigt fast.
  • Ta ut formen, lyft ur dadel massan och skär den i 12 små barer. Förvara kallt till servering.

Näringsinnehåll per styck:  

Energi: 212 kcal
Protein: 2,3 g
Fett: 13,8 g
Kolhydrater: 21,1 g
Kostfibrer: 2,1 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar