Vietnamesiska vårrullar med kyckling, grönt och dipp

40 minuter
193 kcal

Recept på extremt goda och extremt kalorisnåla färska vårrullar. Njut av vår hemgjorda dipp – en smakexplosion av jordgubbar och chili.

varrullar

VÅRRULLAR Poängen med att lägga salladsbladet på rispappret först är att grönsaksstavarna inte gör hål på pappret.

© Betina Hastoft

Vietnamesiska vårrullar med kyckling, grönt och dipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ kycklingfilé
  • ½ kruka frisésallad
  • ½ gurka
  • ½ vårlök
  • ½ paprika
  • 5 sockerärtor
  • ½ näve ärtskott
  • 4 st. rispapper

Dipp:

  • ½ röd chili utan frön
  • 125 g färska jordgubbar
  • ¼ lime, saften
  • 1½ msk sweet chilisås

Så gör du

  • Stek kycklingen och skär den i tunna skivor.
  • Dela salladen i mindre bitar, skär gurka, vårlök och paprika i stavar och halvera sockerärtor på längden.
  • Mixa chili och jordgubbar och smaka av med limesaft och chilisås.
  • Lägg rispappren, ett i taget, i blöt i varmt vatten en kort stund och lägg dem på en fuktig kökshandduk.
  • Lägg lite sallad, en skiva kyckling, 1/ 8 av grönsakerna och ärtskott mitt på rispappret. Vik sidorna över fyllningen och rulla ihop stramt.
  • Fortsätt på samma sätt med resten av rispappren.
  • Halvera rullarna och servera med chili-jordgubbs-dipp.

TIPS Kycklingen kan varieras med räkor, färsk lax eller strimlad tofu.
TIPS Kom ihåg att vattnet du doppar rispappret i ska vara varmt (gärna kokande) så att pappret ångas. Skaka bort vattnet innan du lägger på fyllningen.