Rödbetsbiffar
Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar med guacamole

De proteinrika rödbetsbiffarna med guacamole och grov ketchup är fulla med bra saker.

24 september 2014 av I FORM

Rödbetsbiffar

8 personer

1 paket svart bönpasta
1 paket lökgroddar

Rödbetsbiffar

750 g rödbetor
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
150 g havregryn
200 g fetaost
1 msk jungfruolja
3 ägg
1 näve färsk basilika
1 näve färsk oregano
Havssalt och peppar
Olja till stekning


Grov ketchup

200 g tomater
1 burk tomatpuré (140 g)
Havssalt och nymalen peppar


Guacamole

2 avokador
2 färska dadlar
1 dl mandlar
1 tomat
½ ekologisk citron (saft och skal)
¼ tsk cayennepeppar
½ tsk havssalt
En nypa stevia


Gör så här

  • Mixa rödbetor, vitlök och lök till en grov blandning i en matberedare.
  • Lägg i en skål och rör i resten av ingredienserna. Låt blandningen stå i 20 minuter, så att havregrynen suger upp vätska.
  • Forma till 16 biffar och stek dem i olja i totalt 5–10 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen.
  • Blanda alla ingredienser till ketchupen.
  • Lägg ingredienserna till guacamolen i en matberedare och kör till rätt struktur.
  • Servera rätten med lökgroddar och färska örter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar