Rödbetsbiffar med guacamole

50 minuter
446 kcal

De proteinrika rödbetsbiffarna med guacamole och grov ketchup är fulla med bra saker.

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ Paket svart bönpasta
  • ¼ Paket lökgroddar

Rödbetsbiffar

  • 187 g rödbetor
  • ¼ liten lök
  • ½ vitlöksklyftor
  • 37 g havregryn
  • 50 g fetaost
  • ¼ msk jungfruolja
  • ¼ näve färsk basilika
  • ¼ näve färsk oregano
  • Havssalt och peppar
  • Olja till stekning

Grov ketchup

  • 50 g tomater
  • ¼ burk tomatpuré (140 g)
  • Havssalt och nymalen peppar

Guacamole

  • ½ avokador
  • ½ färska dadlar
  • ¼ dl mandlar
  • ¼ tomat
  • ¼ ekologisk citron (saft och skal)
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ Strö stevia

Gör så här

  • Mixa rödbetor, vitlök och lök till en grov blandning i en matberedare.

  • Lägg i en skål och rör i resten av ingredienserna. Låt blandningen stå i 20 minuter, så att havregrynen suger upp vätska.

  • Forma till 16 biffar och stek dem i olja i totalt 5–10 minuter.

  • Koka pastan enligt anvisningen.

  • Blanda alla ingredienser till ketchupen.

  • Lägg ingredienserna till guacamolen i en matberedare och kör till rätt struktur.

  • Servera rätten med lökgroddar och färska örter.