Två sorters rödkål på smörgås
2 personer
2 stora halvor fullkorns-hamburgerbröd
En näve sallad
2 fläskkotletter
100 g fermenterad rödkål*
100 g varm rödkål*
1 äpple
Dressing
2 msk majonnäs
4 msk skyr
Grov dijonsenap
Rödvinsvinäger
Salt
Peppar
Så gör du en smörgås med rödkål
- Bred 2 stora halvor fullkorns- hamburgerbröd med en dressing av 2 msk majonnäs och 4 msk skyr, smaksatt med grov dijonsenap, rödvinsvinäger, salt och peppar.
- På de två halvorna fördelar du en näve sallad, 2 stekta fläskkotletter i skivor, 100 g fermenterad rödkål och 100 g varm rödkål samt 1 äpple i fina skivor.
Läs här om varför dina bröst älskar rödkål
Fermenterad rödkål
- Skär 1 kg rödkål fint.
- Massera den med 20 g havssalt och låt det stå i 15 minuter.
- Fyll på ett glas med patentlock och tryck ner noga så att det är vätska överst.
- Släpp ut luft dagligen.
- Klart efter 5 dagar.
- Förvaras därefter svalt.
Varm rödkål
- ½ finskuren rödkål, 1 finskuren rödlök, 100 g blåbär, skal och saft från 2 ekoapelsiner, 1 vaniljstång, 2 tsk finriven ingefära och 2 msk rapsolja.
- Låt det hela sjuda i en gryta i 10 minuter, smaka av med havssalt. Stek och skär 1 andbröst i skivor och servera till kålen.
Näringsinnehåll
Energi: 513 kcal
Protein: 30,2 g
Energi: 513 kcal
Protein: 30,2 g
Fett: 25,7 g
Kolhydrater: 43,8 g
Kostfiber: 6,2 g
Kolhydrater: 43,8 g
Kostfiber: 6,2 g
Har du rödkål över? Prova då en supergod och spröd rödkålssallad.