Två sorters rödkål och fläskkotlett på smörgås

15 minuter
513 kcal

Rödkål är vackert, nyttigt och smakar gott. Här har vi piffat upp en smörgås med fläskkotletter med hela två typer av rödkål – en varm och en fermenterad rödkål.

Två sorters rödkålpå smörgås

15 minuter
513 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 stort fullkorns-hamburgerbröd
  • 2 nävar sallad
  • 2 fläskkotletter
  • 100 g fermenterad rödkål*
  • 100 g varm rödkål*
  • 1 äpple

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk kvarg
  • Grov dijon­senap
  • Rödvinsvinäger
  • Salt och peppar

Så gör du en smörgås med rödkål

  • Bred 2 stora halvor fullkorns- hamburgerbröd med en dressing av majonnäs och kvarg, smaksatt med grov dijon­senap, rödvinsvinäger, salt och peppar.
  • På de två halvorna fördelar du en näve sallad, 2 stekta fläskkotletter i skivor, 100 g fermenterad rödkål¹⁾ och 100 g varm rödkål¹⁾ samt 1 äpple i fina skivor.

¹⁾ Se recept på de två sorternas rödkål här nedanför.


Fermenterad rödkål

5 dagar
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kg rödkål
  • 20 g havssalt

Fermenterad rödkål

  • Skär 1 kg rödkål fint.
  • Massera den med 20 g havssalt och låt det stå i 15 minuter.
  • Fyll på ett glas med patentlock och tryck ner noga så att det är vätska överst.
  • Släpp ut luft dagligen.
  • Klart efter 5 dagar.
  • Förvaras därefter svalt.

Varm rödkål

25 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ rödkål
  • 1 rödlök
  • 100 g blåbär
  • 2 apelsiner, ekologiska
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 2 msk rapsolja
  • havssalt

Varm rödkål

  • Skär rödkål och lök fint
  • Riv apelsinskalet och pressa ut saften
  • Skrapa ut fröna från vaniljstången
  • Lägg olja i en gryta och tillsätt alla ingredienserna
  • Rör runt och låt sjuda i 10 minuter
  • Smaka av med havssalt