Tallrik med rödkål och fläskkött.


© wichmann+bendtsen

Två sorters rödkål på smörgås

Rödkål är vackert, smakar gott och så är den bra för dina bröst. Därför är det perfekt att piffa upp en smörgås med fläskkött med de här två rödkålsvarianterna.

1 december 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Två sorters rödkålpå smörgås

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

2 stora halvor fullkorns-hamburgerbröd

En näve sallad

2 fläskkotletter

100 g fermenterad rödkål*

100 g varm rödkål*

1 äpple

Dressing

2 msk majonnäs

4 msk skyr

Grov dijon­senap

Rödvinsvinäger

Salt

Peppar

Så gör du en smörgås med rödkål

  • Bred 2 stora halvor fullkorns- hamburgerbröd med en dressing av 2 msk majonnäs och 4 msk skyr, smaksatt med grov dijon­senap, rödvinsvinäger, salt och peppar.
  • På de två halvorna fördelar du en näve sallad, 2 stekta fläskkotletter i skivor, 100 g fermenterad rödkål och 100 g varm rödkål samt 1 äpple i fina skivor.

Näringsinnehåll

Energi: 513 kcal

Protein: 30,2 g

Fett: 25,7 g

Kolhydrat: 43,8 g

Kostfiber: 6,2 g

Fermenterad rödkål

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 5 dagar

Fermenterad rödkål

  • Skär 1 kg rödkål fint.
  • Massera den med 20 g havssalt och låt det stå i 15 minuter.
  • Fyll på ett glas med patentlock och tryck ner noga så att det är vätska överst.
  • Släpp ut luft dagligen.
  • Klart efter 5 dagar.
  • Förvaras därefter svalt. 

Varm rödkål

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 25 minuter

Varm rödkål

  • ½ finskuren rödkål, 1 finskuren rödlök, 100 g blåbär, skal och saft från 2 ekoapelsiner, 1 vaniljstång, 2 tsk finriven ingefära och 2 msk rapsolja.
  • Låt det hela sjuda i en gryta i 10 minuter, smaka av med havssalt. Stek och skär 1 andbröst i skivor och servera till kålen. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar