Tallrik med rödkål och fläskkött.


© wichmann+bendtsen

Två sorters rödkål på smörgås

Rödkål är vackert, smakar gott och så är den bra för dina bröst. Därför är det perfekt att piffa upp en smörgås med fläskkött med de här två rödkålsvarianterna.

1 december 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Två sorters rödkål på smörgås

2 personer

2 stora halvor fullkorns-hamburgerbröd 

En näve sallad
2 fläskkotletter 
100 g fermenterad rödkål*
100 g varm rödkål*
1 äpple


Dressing

2 msk majonnäs
4 msk skyr
Grov dijon­senap
Rödvinsvinäger
Salt
Peppar

Så gör du en smörgås med rödkål 

  • Bred 2 stora halvor fullkorns- hamburgerbröd med en dressing av 2 msk majonnäs och 4 msk skyr, smaksatt med grov dijon­senap, rödvinsvinäger, salt och peppar. 
  • På de två halvorna fördelar du en näve sallad, 2 stekta fläskkotletter i skivor, 100 g fermenterad rödkål och 100 g varm rödkål samt 1 äpple i fina skivor.

Läs här om varför dina bröst älskar rödkål

Fermenterad rödkål 

  • Skär 1 kg rödkål fint. 
  • Massera den med 20 g havssalt och låt det stå i 15 minuter. 
  • Fyll på ett glas med patentlock och tryck ner noga så att det är vätska överst. 
  • Släpp ut luft dagligen. 
  • Klart efter 5 dagar. 
  • Förvaras därefter svalt. 

Varm rödkål

  • ½ finskuren rödkål, 1 finskuren rödlök, 100 g blåbär, skal och saft från 2 ekoapelsiner, 1 vaniljstång, 2 tsk finriven ingefära och 2 msk rapsolja. 
  • Låt det hela sjuda i en gryta i 10 minuter, smaka av med havssalt. Stek och skär 1 andbröst i skivor och servera till kålen. 
Näringsinnehåll
Energi: 513 kcal
Protein: 30,2 g
Fett: 25,7 g
Kolhydrater: 43,8 g
Kostfiber: 6,2 g

Har du rödkål över? Prova då en supergod och spröd rödkålssallad.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar