Två sorters rödkål på smörgås

15 minuter
513 kcal

Rödkål är vackert, smakar gott och så är den bra för dina bröst. Därför är det perfekt att piffa upp en smörgås med fläskkött med de här två rödkålsvarianterna.

Två sorters rödkålpå smörgås

15 minuter
513 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora halvor fullkorns-hamburgerbröd
  • En näve sallad
  • 2 fläskkotletter
  • 100 g fermenterad rödkål*
  • 100 g varm rödkål*
  • 1 äpple

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk skyr
  • Grov dijon­senap
  • Rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar

Så gör du en smörgås med rödkål

  • Bred 2 stora halvor fullkorns- hamburgerbröd med en dressing av 2 msk majonnäs och 4 msk skyr, smaksatt med grov dijon­senap, rödvinsvinäger, salt och peppar.
  • På de två halvorna fördelar du en näve sallad, 2 stekta fläskkotletter i skivor, 100 g fermenterad rödkål och 100 g varm rödkål samt 1 äpple i fina skivor.

Fermenterad rödkål

5 dagar
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Fermenterad rödkål

  • Skär 1 kg rödkål fint.
  • Massera den med 20 g havssalt och låt det stå i 15 minuter.
  • Fyll på ett glas med patentlock och tryck ner noga så att det är vätska överst.
  • Släpp ut luft dagligen.
  • Klart efter 5 dagar.
  • Förvaras därefter svalt.

Varm rödkål

25 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Varm rödkål

  • ½ finskuren rödkål, 1 finskuren rödlök, 100 g blåbär, skal och saft från 2 ekoapelsiner, 1 vaniljstång, 2 tsk finriven ingefära och 2 msk rapsolja.
  • Låt det hela sjuda i en gryta i 10 minuter, smaka av med havssalt. Stek och skär 1 andbröst i skivor och servera till kålen.