Torsk med rosmarinpotatis

30 minuter
428 kcal

Idag äter vi torsk med rosmarinpotatis och edamamebönor till kvällsmat. Det är supergott – och så tar det bara 30 minuter att laga! Se hur du gör här.

Torsk med rosmarinpotatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g små potatisar
  • Kallpressad rapsolja
  • 1 kvist rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 2 bitar torskfilé à ca 150–200 g
  • 250 g edamamebönor
  • 1 näve bredbladig persilja
  • Ett par kvistar dill

Så gör du

  • Skrubba potatisarna, torka dem och skär dem i halvor eller fjärdedelar.

  • Gnid dem med rapsolja och krydda med rosmarin, salt och peppar.

  • Baka dem i 200 grader i 20 minuter.

  • Dela citronen och grilla den i en grillpanna/på grillen.

  • Baka torsken med potatisen i ugnen de sista 12 minuterna och krydda den med salt och peppar när du lägger upp den.

  • Lägg bönorna i en gryta, salta lätt, droppa rapsolja över och koka upp.

  • Häll av bönorna och vänd runt med 2 tsk rapsolja och finhackad persilja.

  • Servera fisken med dill och potatis, bönor och citron.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept