Bakad torsk med rödbets­carpaccio och vita bönor

30 minuter
656

Fiskdag? Bjud då på en välsmakande torsk med rödbets­carpaccio och vita bönor. Du lagar den på bara 30 minuter.

Tallrik med torsk, rödbetor och vita bönor

Bakad torsk med rödbets­carpaccio och vita bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g rödbetor
  • Extra jungfruolja
  • 4 tsk mörk balsamico
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 400 g torskfilé
  • 2 citroner, ekologiska
  • 4 tsk akaciahonung
  • 100 g vita bönor på burk
  • 1 näve bredbladig persilja, grovhackad
  • 2 skiva grovt bröd

Så lagar du torsk med tillbehör

  • Skala rödbetorna och skär dem i lövtunna skivor, gärna på ett mandolinjärn. Gnid in skivorna med 2 msk olivolja som du vispat ihop med balsamico, salt och peppar.

  • Gå igenom torsken efter ben. Lägg filéerna på bakplåtspapper i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.

  • Skär citronerna i skivor och stek dem snabbt på båda sidorna i 2 tsk olivolja. Ringla honung på bägge sidorna.

  • Värm de vita bönorna.

  • Lägg upp citronskivorna med torsk och rödbetscarpaccio med vita bönor och persilja ovanpå. Servera grovt bröd till.

TIPS! Undvik röda fingrar

När du skalar och gör i ordning rödbetor är gummihandskar ett smart val.