Bakad torsk med rödbetscarpaccio och vita bönor
Fiskdag? Bjud då på en välsmakande torsk med rödbetscarpaccio och vita bönor. Du lagar den på bara 30 minuter.
Fiskdag? Bjud då på en välsmakande torsk med rödbetscarpaccio och vita bönor. Du lagar den på bara 30 minuter.
Skala rödbetorna och skär dem i lövtunna skivor, gärna på ett mandolinjärn. Gnid in skivorna med 2 msk olivolja som du vispat ihop med balsamico, salt och peppar.
Gå igenom torsken efter ben. Lägg filéerna på bakplåtspapper i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
Skär citronerna i skivor och stek dem snabbt på båda sidorna i 2 tsk olivolja. Ringla honung på bägge sidorna.
Värm de vita bönorna.
Lägg upp citronskivorna med torsk och rödbetscarpaccio med vita bönor och persilja ovanpå. Servera grovt bröd till.
TIPS! Undvik röda fingrar
När du skalar och gör i ordning rödbetor är gummihandskar ett smart val.