Pitabröd med nyttig tonfisksallad och ägg

25 minuter
442 kcal

Vår favorit-pitabröd. Fyllning med god smak och protein – och så ett litet genidrag i form av syltade rädisor. Prova!

tonfisk-pita

PITABRÖD De syltade rädisorna kan sparas i 3–4 dagar i kylskåpet. Använd dem för att piffa upp smörgåsar eller sallader. De är supergoda!

© wichmann+bendtsen

Pitabröd med nyttig tonfisksallad och ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 ägg
  • ½ isbergssallad
  • 2 pitabröd

Tonfisksallad:

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • ½ rödlök
  • 1 msk gräslök
  • 1 ättiksgurkor
  • 1 dl kvarg
  • ½ tsk dijonsenap
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Syltade rädisor:

  • 1 dl ättika
  • ⅓ dl socker
  • ⅓ dl vatten
  • ½ knippa rädisor

Gör så här

  • Skär rädisor i tunna skivor.
  • Koka socker, ättika och vatten tills sockret löst upp sig. Häll den ljumna lagen över rädisorna.
  • Koka ägg i 8 min. Spola i kallt vatten och skala dem. Dela i kvartar.
  • Häll av vattnet från tonfisken, skär rödlök och gräslök fint.
  • Skär ättiksgurka i små tärningar och vänd ihop med övriga ingredienser till tonfisksalladen.
  • Fyll pitabröden med tonfisksallad, ägg och syltade rädisor.

Hitta det godaste receptet på hembakat pitabröd här: Pitabröd med fullkorn

TIPS Ska det vara low carb, kan du lägga fyllningen i stora kålblad.