Nyttiga recept Middag Pitabröd m... Pitabröd med nyttig tonfisksallad och ägg 25 minuter 442 kcal Vår favorit-pitabröd. Fyllning med god smak och protein – och så ett litet genidrag i form av syltade rädisor. Prova! Av Maria Christensen 16 juni 2023 PITABRÖD De syltade rädisorna kan sparas i 3–4 dagar i kylskåpet. Använd dem för att piffa upp smörgåsar eller sallader. De är supergoda! © wichmann+bendtsen Pitabröd med nyttig tonfisksallad och ägg Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 PERSONER 1 ägg ½ isbergssallad 2 pitabröd Tonfisksallad: 1 burk tonfisk i vatten ½ rödlök 1 msk gräslök 1 ättiksgurkor 1 dl kvarg ½ tsk dijonsenap havssalt svartpeppar, nymalen Syltade rädisor: 1 dl ättika ⅓ dl socker ⅓ dl vatten ½ knippa rädisor Gör så här Skär rädisor i tunna skivor. Koka socker, ättika och vatten tills sockret löst upp sig. Häll den ljumna lagen över rädisorna. Koka ägg i 8 min. Spola i kallt vatten och skala dem. Dela i kvartar. Häll av vattnet från tonfisken, skär rödlök och gräslök fint. Skär ättiksgurka i små tärningar och vänd ihop med övriga ingredienser till tonfisksalladen. Fyll pitabröden med tonfisksallad, ägg och syltade rädisor. Hitta det godaste receptet på hembakat pitabröd här: Pitabröd med fullkorn TIPS Ska det vara low carb, kan du lägga fyllningen i stora kålblad. FiskÄgg