Krämig morotssoppa

Immunförsvarsstärkande smakupplevelse.

3 april 2009 av I FORM

2 personer

500 g morötter
150 g gröna bönor
Ev 1 dl tjock yoghurt
200 g grovt bröd
1 schalottenlök
Salt och peppar
8 dl grönsaksbuljong


Tillagning
Skala morötterna och löken. Hacka båda grovt och koka bitarna i buljong i 10-15 minuter tills de är mjuka. Mixa grönsakerna till en jämn soppa och smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok medan bönorna skärs på längden och doppas 3 minuter i kokande vatten. Lägg upp soppan med bönor och tjock yoghurt. Serveras rykande het med grovt bröd.

Nyttig bonus

Rättens stora styrka är det höga innehållet av immunförsvarsstärkande karotener från morötterna. Dessutom är den mycket fiberrik och därför bidrar den till att hålla din matsmältning hälsosam och välfungerande.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar