Sparris med kycklinglår i lufttorkad skinka

35 minuter
507 kcal

Skäm bort dina gäster eller familjen med den här fantastiska rätten.

Tallrik med kyckling och sparris.

Sparris med kycklinglår i lufttorkad skinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 kycklinglår
  • 4 skivor skinka, lufttorkad
  • 10 sparrisar, gröna
  • Havssalt
  • Kallpressad rapsolja
  • En näve vattenkrasse
  • Svartpeppar

Vinägrett:

  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap

Tillbehör:

  • 500 g potatis

Så lagar du sparris med kycklinglår

  • Ta bort skinnet från kycklinglåren och vira in dem i lufttorkad skinka.
  • Lägg dem på ett ugnsfast fat och ställ dem i ugnen på 190 grader i 30 minuter.
  • Vrid av ändarna på de gröna sparrisarna där de knäcks naturligt.
  • Lägg sparrisen i en gryta, salta lite, droppa lite olja över och häll kokande vatten över.
  • Koka i maximalt 1 minut.
  • Vispa ihop vinägretten.
  • Servera sparris med vatten- krasse och 2 msk vinägrett vid sidan av de ugnsbakade kycklinglåren.
  • Servera skrubbad och kokt potatis till.

Läs också: Sparris – få koll på vårens godaste grönsak


Newsletter background