Sojaglaserad tonfisk med sötpotatissallad

Mättande rätt som laddar dig med kolhydrater.

5 april 2009 av I FORM

1 person

175 g sötpotatis
120 g tonfiskkotlett
1 msk soja
½ vitlöksklyfta
1 msk honung
200 g bok choy
200 g babyspenat
½ rödlök
20 g fetaost
Vinäger
1 salladslök
1 tsk sesamfrön


Tillagning

Skala och koka sötpotatisen i 5 minuter. Skär dem i skivor och stek dem i en grillpanna i ca 5 minuter på varje sida. Vänd tonfisken i soja blandad med pressad vitlök och honung. Stek tonfisken i 5 minuter i ugnen i 220 grader. Koka bok choy i lättsaltat vatten i 4 minuter. Blanda den grillade sötpotatisen med spenat, rödlök i skivor, smulad fetaost och lite vinäger med honung. Lägg upp tonfisken med sötpotatis, bok choy med lite skivad salladslök och strö eventuellt lite sesamfrön över rätten.

Tips:
I stället för bok choy kan du använda savojkål.

  • strong>Du tränar inte alls:

    Du kan utan problem halvera mängden sötpotatis, spara en del kalorier och ändå bli mätt. Välj dessutom den magraste fetaosten du kan hitta, för det sänker fettnivån väsentligt.


  • >Du tränar hårt och mycket:

    Efter intensiv träning kan ditt kolhydratbehov vara så stort att du behöver extra sötpotatis för att tillgodose det. Du kan också välja att äta en extra skiva bröd till.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar