Sojaglaserad tonfisk med sötpotatissallad

25 minuter
541 kcal

Mättande rätt som laddar dig med kolhydrater.

Sojaglaserad tonfisk med sötpotatissallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 350 g sötpotatis
  • 240 g tonfiskkotlett
  • 2 msk soja
  • 1 fett vitlök
  • 2 msk honung
  • 400 g bok choy
  • 400 g babyspenat
  • 1 rödlök
  • 40 g fetaost
  • Vinäger
  • 2 salladslök
  • 2 tsk sesamfrön

Tillagning

Skala och koka sötpotatisen i 5 minuter. Skär dem i skivor och stek dem i en grillpanna i ca 5 minuter på varje sida. Vänd tonfisken i soja blandad med pressad vitlök och honung. Stek tonfisken i 5 minuter i ugnen i 220 grader. Koka bok choy i lättsaltat vatten i 4 minuter. Blanda den grillade sötpotatisen med spenat, rödlök i skivor, smulad fetaost och lite vinäger med honung. Lägg upp tonfisken med sötpotatis, bok choy med lite skivad salladslök och strö eventuellt lite sesamfrön över rätten.

TIPS:
I stället för bok choy kan du använda savojkål.