Sojaglaserad tonfisk med sötpotatissallad

Mättande rätt som laddar dig med kolhydrater.

Sojaglaserad tonfisk med sötpotatissallad

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

175 g sötpotatis

120 g tonfiskkotlett

1 msk soja

½ fett vitlök

1 msk honung

200 g bok choy

200 g babyspenat

½ rödlök

20 g fetaost

Vinäger

1 salladslök

1 tsk sesamfrön

Tillagning

Skala och koka sötpotatisen i 5 minuter. Skär dem i skivor och stek dem i en grillpanna i ca 5 minuter på varje sida. Vänd tonfisken i soja blandad med pressad vitlök och honung. Stek tonfisken i 5 minuter i ugnen i 220 grader. Koka bok choy i lättsaltat vatten i 4 minuter. Blanda den grillade sötpotatisen med spenat, rödlök i skivor, smulad fetaost och lite vinäger med honung. Lägg upp tonfisken med sötpotatis, bok choy med lite skivad salladslök och strö eventuellt lite sesamfrön över rätten.

Tips:
I stället för bok choy kan du använda savojkål.

näringsinnehåll per person

Energi: 541 kcal

Protein: 50 g

Fett: 10 g

Kolhydrat: 69 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar