Rökt lax med stekt spetskål

10 minuter
357 kcal

Tillaga snabblagad och god kvällsmat med rökt lax, spetskål, rökt ost och rädisor. Det är färdigt på bara 10 minuter.

Rökt lax med stekt spetskål och rädisor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • ½ spetskål
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk smör
  • Citron
  • Havssalt och svartpeppar
  • 200 g rökt lax
  • En näve ärtskott eller krasse
  • 6 msk rökt ost (t ex Falbygdens)
  • Ett lite knippe gräslök
  • ½ gurka
  • 6 rädisor

Så tillagar du rökt lax

  • Värm oljan i en panna, lägg i smöret och låt det brusa upp.

  • Skär kålen i fjärdedelar och stek dem snabbt på snittsidorna och lite på “ryggen” på hög värme, så att kålen karamelliseras.

  • Krydda med salt och peppar.

  • Droppa citron över.

  • Lägg upp laxen med ärtskott och rökt ost med finskuren gräslök.

  • Skär urkärnad gurka och rädisor i tärningar och stavar och lägg upp.