Nyttiga recept Middag Bönsallad ... Bönsallad med kryddiga köttbullar 20 minuter 355 kcal Fixa en matig sallad med vita bönor, nektariner och kryddiga köttbullar på bara 20 minuter. Av Anne Larsen 15 september 2015 Bönsallad med kryddiga köttbullar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 personer 200 g mager kalv- eller nötfärs 1 ägg ½ tsk malda chiliflingor 2 tsk finriven ingefära 1 finriven vitlöksklyfta Havssalt och svartpeppar Extra jungfruolja 4 msk blötlagda och kokta vita bönor, motsvarande 2 msk torkade – från lager i frysen eller burk 100 g blandade sallader, här späd spenat, maché och frisé 100 g fint skuren spetskål eller annan kålsort 2 msk hallondressing* 2 tomater, här gröna 1 nektarin Hallondressing: 1 msk dijonsenap dl hallonvinäger (alt äppelcider- eller rödvinsvinäger) 1 dl extra jungfruolja 1 dl kallpressad rapsolja Gör så här Blanda färsen med ägg, chili, ingefära och vitlök, och smaka av med salt och peppar. Stek små köttbullar i olivolja. Skölj och slunga salladerna rena och torra. Lägg upp dessa med kål och bönor. Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar och blanda med sallader, kål och bönor. Skär tomater och nektarin i fina klyftor. Serveramed salladen och köttbullarna. SpenatSalladNötköttÄpple