Bönsallad med kryddiga köttbullar

20 minuter
355 kcal

Fixa en matig sallad med vita bönor, nektariner och kryddiga köttbullar på bara 20 minuter.

Bönsallad med kryddiga köttbullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 200 g mager kalv- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • Havssalt och svartpeppar
  • Extra jungfruolja
  • 4 msk blötlagda och kokta vita bönor, motsvarande 2 msk torkade – från lager i frysen eller burk
  • 100 g blandade sallader, här späd spenat, maché och frisé
  • 100 g fint skuren spetskål eller annan kålsort
  • 2 msk hallondressing*
  • 2 tomater, här gröna
  • 1 nektarin

Hallondressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • dl hallonvinäger (alt äppelcider- eller rödvinsvinäger)
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 1 dl kallpressad rapsolja

Gör så här

  • Blanda färsen med ägg, chili, ingefära och vitlök, och smaka av med salt och peppar.

  • Stek små köttbullar i olivolja.

  • Skölj och slunga salladerna rena och torra.

  • Lägg upp dessa med kål och bönor.

  • Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar och blanda med sallader, kål och bönor.

  • Skär tomater och nektarin i fina klyftor.

  • Serveramed salladen och köttbullarna.