Bönsallad med kryddiga köttbullar

Fixa en matig sallad med vita bönor, nektariner och kryddiga köttbullar på bara 20 minuter.

16 september 2015 av I FORM

Bönsallad med kryddiga köttbullar

2 personer

200 g mager kalv- eller nötfärs
1 ägg
½ tsk malda chiliflingor
2 tsk finriven ingefära
1 finriven vitlöksklyfta
Havssalt och svartpeppar
Extra jungfruolja
4 msk blötlagda och kokta vita bönor, motsvarande 2 msk torkade – från lager i frysen eller burk
100 g blandade sallader, här späd spenat, maché och frisé
100 g fint skuren spetskål eller annan kålsort
2 msk hallondressing*
2 tomater, här gröna
1 nektarin

Hallondressing:

1 msk dijonsenap
0,5 dl hallonvinäger (alt äppelcider- eller rödvinsvinäger)
1 dl extra jungfruolja
1 dl kallpressad rapsolja

Gör så här

  • Blanda färsen med ägg, chili, ingefära och vitlök, och smaka av med salt och peppar.
  • Stek små köttbullar i olivolja.
  • Skölj och slunga salladerna rena och torra.
  • Lägg upp dessa med kål och bönor.
  • Vispa ihop dressingen, smaka av med salt och peppar och blanda med sallader, kål och bönor.

  • Skär tomater och nektarin i fina klyftor.
  • Serveramed salladen och köttbullarna.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar