Nyttiga recept Middag Nyttig piz... Nyttig pizza 105 minuter 551 kcal Pizza med mycket fyllning och få kalorier. Av I FORM-redaktionen 24 mars 2010 Pizza Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Deg: 6 g jäst dl vatten 150 g dinkelmjöl 2 tsk olivolja 2 tsk salt 30 g vetemjöl Fyllning 200 g krossade tomater 2 fett vitlök 200 g morot 100 g selleri 2 msk färsk basilika 2 msk hackad, färsk oregano 20 basilikablad 50 g färsk mozzarella, 30+ Tillbehör Grön sallad Så gör du Rör ut jästen i vatten och låt stå i 5 min. Häll mjölet i en skål och gör en grop i mitten. Häll jästvattnet där i tillsammans med olja och salt. Rör och knåda tills du har en jämn deg (8-10 min.). Låt det jäsa en timme under bakduk. Mixa tomaterna med vitlök, morot och selleri. Rör i hackade örter. Kavla ut degen till 1 stor pizza. Bred på tomatsåsen och lägg på riven ost och basilikablad. Grädda 15 min i en förvärmd ugn vid 220 grader högt uppe i ugnen. Ät tillsammans med en grön sallad. LÄS OCKSA: Så lagar du en perfekt nyttig pizzaLÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda receptSalt – vad är det och vad gör det med kroppen? Vegetarisk mat