Risotto med rödbetor, burrata och färska örter

40 minuter
465 kcal

En färgexplosion av fibrer, vitaminer, mineraler och välsmak. Bli härligt mätt med den här goda risotton helt utan kött.

Rödbetsrisotto

RÖDBETSRISOTTO Rödbetor är klimatvänliga och rika på fibrer, järn, A- och C-vitamin.

© Betina Hastoft

Risotto med rödbetor, burrata och färska örter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 250 g rödbetor
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ msk färsk timjan
  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 125 g risottoris
  • ¼ ekocitron, skal och saft
  • 1 dl rödbetssaft
  • ⅓ l grönsaksbuljong
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ näve persilja
  • 62 g burrata

Så här gör du

  • Tärna skalade rödbetor och stek i olja tillsammans med timjan vid hög värme i 5 min.
  • Hacka lök och vitlök fint och stek med några minuter, tills löken är genomskinlig.
  • Lägg i riset och sautera 1-2 min. Tillsätt finrivet citronskal, citronsaft och rödbetssaft. Häll sedan i buljong, lite i taget, och koka under omrörning tills riset är al dente, cirka 20 min.
  • Smaka av med salt och peppar och fördela i djupa tallrikar.
  • Strö över hackad persilja och toppa med burrata. Droppa ev över lite olivolja och servera.

TIPS Engångshandskar är din vän här om du inte vill att händerna ska bli röda i flera dagar. Är skadan redan skedd kan färgen bäst tas bort med citronsaft

I FORM 15/2023