Rödbetsburgare med rödbetsraita och sallad

25 minuter
579 kcal

Vill du äta nåt riktigt smarrigt, utan att kompromissa med nyttigheten? Prova vår röda version av snabbmatsfavoriten, där burgaren är gjord med rödbeta, rödbetsraita och sallad.

Rödbetsburgare med rödbetsraita och sallad

FÅ IN FLER GRÖNSAKER I DIN BURGARE – och få en nyttigare version av snabbmatsfavoriten.

© wichmann+bendtsen

Rödbetsburgare med rödbetsraita och sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g rödbetor
  • 300 g nötfärs, 3 % fett
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ ägg
  • Extra virgin olivolja
  • 50 g blandade rödbetsblad; här röd mangold och bulls blood och babyspenat
  • 2 grova burgarbröd

Raita:

  • 1 dl skyr eller naturell yoghurt
  • ½ tsk extra virgin olivolja
  • 150 g rödbetor
  • ½ fett vitlök
  • ¼ röd chili

Topping:

  • ½ rödlök

Så gör du

  • Skala och riv rödbetorna – både till biffen och till raitan. Dela det i två portioner på 75 och 150 gram.
  • Blanda köttfärsen med den mindre portionen rödbetor, salt, peppar och ägg.
  • Forma två biffar, gnid in dem med olja och stek dem på bägge sidor. Först vid hög värme och därefter cirka 7 min på varje sida vid medelvärme.
  • Skölj och torka salladen.
  • Rör ihop raitan med den större portionen rödbetor, skyr, olja, pressad vitlök, finhackad röd chili, salt och peppar och smaka av.
  • Värm bröden i ugnen och dela dem. Skär rödlöken i väldigt tunna skivor. Servera sallad, biff, raita och rödlök på det undre brödet och lägg på locket.

TIPS! En raita är en indisk yoghurtbaserad dipp med örter och hackade och rivna grönsaker. Det är ett fräscht och syrligt komplement till kryddstarka rätter, men kan också, som här, smaka starkt.