Läs också

Grön lasagne

Med de här vegetariska rullarna får du i dig massor av nyttigheter samtidigt som du njuter av den goda smaken.

Vegetariska rullar med kikärter och korianderkräm

Rulla in kikärtor och koranderkräm i en pastaplatta, toppa med tomatsås och färska örter - klart! Enklare, och godare, än så blir det knappast.

14 mars 2014 av Michelle Kristensen

Til- 2 personer


Ingredienser

2 färska fullkornspastaplattor (100 gram totalt)
½ aubergine
2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar


Fyllning:

100 g kokta kikärter
1 tsk smör
½ tsk havssalt


Korianderkräm:

1 näve färsk koriander
25 g fetaost
20 g rostade pinjenötter
2 färska dadlar (utan kärnor)
½ dl vatten
Saft + skal från ½ ekologisk citron
¼ tsk havssalt


Tomatsås:


½ burk skalade tomater
½ burk tomatpuré
½ finhackad rödlök
½ liten vitlöksklyfta
¼ tsk salt
1 dl kokta röda linser
Skal från ¼ ekologisk citron


Garnering:

Färsk koriander

Gör så här

  • Stek kikärterna i en stekpanna i smör och salt i 10 minuter, tills de fått färg. Stek aubergine i olivolja med salt och peppar i 3–4 minuter, på varje sida.

  • Kör alla ingredienser till korianderkrämen i en matberedare.

  • Koka pastaplattorna i 8–10 minuter. Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen. När pastaplattorna är klara, skär plattorna i två halvor och lägg korianderkräm, auberginer och kikärter på pastan och rulla ihop, så det blir två rullar vardera.

  • Häll tomatsåsen ovanpå rullarna och garnera med koriander.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar