Vegetariska rullar med kikärter och korianderkräm

30 minuter
533 kcal

Rulla in kikärtor och koranderkräm i en pastaplatta, toppa med tomatsås och färska örter - klart! Enklare, och godare, än så blir det knappast.

Med de här vegetariska rullarna får du i dig massor av nyttigheter samtidigt som du njuter av den goda smaken.

Vegetariska rullar med kikärter och korianderkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 färska fullkornspastaplattor (100 gram totalt)
  • ½ aubergine
  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Fyllning

  • 100 g kokta kikärter
  • 1 tsk smör
  • ½ tsk havssalt

Korianderkräm

  • 1 näve färsk koriander
  • 25 g fetaost
  • 20 g rostade pinjenötter
  • 2 färska dadlar (utan kärnor)
  • ½ dl vatten
  • Saft + skal från ½ ekologisk citron
  • ¼ tsk havssalt

Tomatsås

  • ½ burk skalade tomater
  • ½ burk tomatpuré
  • ½ finhackad rödlök
  • ½ liten vitlöksklyfta
  • ¼ tsk salt
  • 1 dl kokta röda linser
  • Skal från ¼ ekologisk citron

Garnering

  • Färsk koriander

Gör så här

  • Stek kikärterna i en stekpanna i smör och salt i 10 minuter, tills de fått färg. Stek aubergine i olivolja med salt och peppar i 3–4 minuter, på varje sida.

  • Kör alla ingredienser till korianderkrämen i en matberedare.

  • Koka pastaplattorna i 8–10 minuter. Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen. När pastaplattorna är klara, skär plattorna i två halvor och lägg korianderkräm, auberginer och kikärter på pastan och rulla ihop, så det blir två rullar vardera.

  • Häll tomatsåsen ovanpå rullarna och garnera med koriander.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept